27.2 C
Willemstad
• woensdag 10 augustus 2022

Laatste reacties

PBC | Chong weigert zijn kandidatuur als minister in te trekken

Persbureau Curacao

O.a. Glenn Camelia, Stanley Betrian en Rutsel Martha zouden Chong verzekerd hebben dat hij door de VDC screening zou komen

WILLEMSTAD – Ramon Chong denkt er niet over om zich terug te trekken als minister. Hij is voorgedragen door zijn partij PNP voor de post op Economische Ontwikkeling. Maar ligt onder vuur vanwege een strafrechtelijke veroordeling in 2000.

Ook zou hij zich misdragen hebben bij het voormalige CBA-television, waar diverse medewerkers nog geld van hem krijgen. Chong ontkent dat en zegt dat er een hetze tegen hem gaande is. Hij heeft vooraf juridisch advies ingewonnen of hij wel door de screening zou komen en zich daarna kandidaat gesteld.

Bron: Persbureau Curacao

Naschrift KKC

In het Antilliaans Dagblad vandaag over het commentaar van Chong hierop:

De beoogde minister meent dat hij door verschillende ‘vrienden die jurist zijn’ nog voor hij als kandidaat voor het ministerschap werd voorgedragen, ervan werd verzekerd dat hij zich geen zorgen hoeft te maken. In dit kader noemde hij namen als Glenn Camelia, Stanley Betrian en Rutsel Martha, maar ook het advocatenkantoor dat hem bijstaat; Soliana Bonapart & Aardenburg Advocaten.

,,Ik heb van tevoren advies gevraagd. Ze hebben me allemaal de zekerheid gegeven dat ik de screening doorkom. Anders had ik me niet kandidaat gesteld.”

Artikel delen

20 reacties

 1. Een goede raad aan R.Chong.
  Koop een pantserwagen en kogelvrije vesten.
  De Chinezen die hem hebben gesponsord komen vroeg
  of laat verhaal halen.
  De domme man heeft zich in een wespennest begeven.

 2. …..”G£€nn Cam€£ia (crook a), $tan£€y B€trian (crook b) en Rut$€£ Martha (hoofdcrook) zouden Chong Bon Chambon verzekerd hebben dat hij door de VDC screening zou komen……

  Een grote kliek van “mannekes” die allemaal ruim uit de staatsruif hebben gegeten, en wel even het beetje good governance dat nog rest, de screeningswet, de keel zullen doorsnijden…

  Bouterse taferelen.!

 3. Goede wijn behoeft geen leger consultants & advocaten, uhh “krans”.

  De arrogantie van de ydk politicus kent geen grenzen!

  Goede smaak en fatsoen vallen ver te zoeken.
  Zie Chong, Larmoney, Sheldrey O, maar ook de MFK kliek.

  Doordrukken!!! 18K, is slechts het topje van de ijsberg. Big money komt tijdens het ministerschap, deals en gekonkel!

  Man, man , in de Curaçaose politiek wordt de grootste sponsor minister, of mag de minister kiezen.
  (Zie ook Zita bij PAR, grootste sponsorschap = Gegarandeerd ministerschap)

  kunde en integriteit doet niet ter zake.
  En dat hebben we wel gemerkt de afgelopen 4 jaar, en nog! Gaten worden steeds groter! En mevrouw doet niets meer. Wel 18k vangen

 4. @Dislect
  Spijker op de kop. Dat is precies wat er gebeurd is en dat is dat hij zich ruim heeft ingekocht in de PNP. Het verhaal gaat dat Chong flink met de pet is rond gegaan binnen de Chinese “gemeenschap”. Tot hoever dit netwerk reikt, is een interessante vraag en nog afgezien of dit wenselijk is. En ja dan moet je ook leveren wat je beloofd hebt hè?

 5. Het kan toch niet zo zijn dat je vriendjes gaan bepalen of je door de screening heen komt. Dit is aan de commissie die aan de hand van de criteria in de screening wet de beoordeling maakt of zie ik dat verkeerd.

 6. Zou de pnp, niet gewoon een partij zijn waar je je “in koopt” en hoe meer je bijdrage is hoe hoger op de lijst?
  Zou wel de hoeveelheid “overlopers” en ” dissidenten verklaren.
  Ook; “strafblad geen probleem” past hierin.

 7. Het feit dat een partij schaamteloos een figuur als dit binnenhaalt zegt nog meer over het nivo van die partij en zijn kiezers dan over deze loser.

 8. Schaamteloos , schaamteloos .
  Ik zou zeggen , homber kies toch eieren voor je geld .
  Maar ja hij loopt 14 k mis + ………
  Heel vreemd , heel vreemd .

 9. Het Narrenschip ( zie schilderij het narrenschip ) heeft weer aangemeerd op politiek curacrim. Wij zullen met open ogen en een hart vol verwachting wat de geleerden die zich op het schip bevinden ons te brengen hebben, ik zie Gerrit de Raaf ook daar zittend te zuipen uit een kom wijn.

 10. Chapeau Ramon, je maakt jezelf, de PNP en heel Curacao belachelijk met deze weigering. En dat in tijden van ongekende crisis. Ramon first. Chapeau.

 11. Als je juridish advies nodig hebt van meerdere juristen en een advocaten kantoor om te zien of je wel door een screening heen komt zegt het genoeg toch.

 12. ,,IK HEB VAN TEVOREN ADVIES GEVRAAGD. ZE HEBBEN ME ALLEMAAL DE ZEKERHEID GEGEVEN DAT IK DE SCREENING DOORKOM. ANDERS HAD IK ME NIET KANDIDAAT GESTELD.”
  Is er een bewijs nodig dat de kieslijsten samengesteld zijn op basis van financiële bijdrage geleverd door de kandidaten?

 13. R.Chon en zijn boezemvriend G.Schotte hebben destijds ook nog een geldverslindende luxe reis gemaakt naar veschillende landen om “Investeerdes aan te trekken” . Nog vers in onze geheugen zien wij hoe deze nietsnutten op bezoek waren bij twee arabische prinsen di keurig netjes, als een tweeling, op rechte stoelen zaten. Onze vertegenwoordigers daarentegen zaten doogezakt, half beschonken te praten, druk met de armen zwaaiend, de voordelen van hun Curacao prijzend, en hoe zij voor een redelijke commissie alle wensen van hun gastheren zouden regelen. Een blamage voor Curacao. En als klap op de vuurpijl stonden de prinsjes op zeker ogenblik op en liepen gewoon weg. En dit was op Telecuracao te zien als bewijs van hun zware en moeilijk werk en om hun zeer luxe reis goed te praten. En dit is Chong tot de dag van vandaag: zonder scrupules alles recht praten wat krom is. En natuurlijk is zijn wens om Minister van Economische Zaken. Dat is waar je echt veel kunt reizen en commissies verdienen, er bij vergetend dat onze Staatskas leeg is. Braam heeft tenminste de juiste beslissing genomen en de eer aan zichzelf. Chapeau Dokter.Maar Chong is echt niet wijzer geworden met de jaren. Maar als hij benoemd kan worden staat de weg ook voor Schotte open. Kunnen wij als gemeenschap nog meer blamages verwerken?

 14. Glenn Camelia, Stanley Betrian en Rutsel Martha zijn de mensen die de screening doen?

  Zegt wel genoeg dat Chester Peterson en de MFK en PNP de screening willen afschaffen terwijl hun eigen mensen als Martha, Cooper, Chong en Braam niet door de screening komen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra