30 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

AntilliaansDagblad | Braam trekt kandidatuur ministerschap in

De MFK-politicus geeft aan dat dit vonnis, hoewel al ruim 20 jaar geleden, weer opduikt en voor de nodige onrust zorgt

Willemstad – Eduard Braam, tot gisterochtend beoogd minister van Justitie voor MFK, heeft zijn kandidatuur voor het ministerschap ingetrokken. Dat heeft hij bij TV Direct bekendgemaakt.

Braam heeft MFK-leider Gilmar ‘Pik’ Pisas al aan het begin van de week geïnformeerd en heeft formateur Chester Peterson gisterochtend officieel te kennen gegeven dat hij zijn kandidatuur intrekt. De reden hiervoor is het vonnis uit 2000 waarmee Braam werd veroordeeld voor ontucht met een minderjarige, maar hier geen straf voor kreeg opgelegd.

De MFK-politicus geeft aan dat dit vonnis, hoewel al ruim 20 jaar geleden, weer opduikt en voor de nodige onrust zorgt en dat het juist de bedoeling is van MFK om rust in de tent te brengen. Het vonnis uit 2000 heeft volgens Braam veel schade gebracht aan zijn familie, sympathisanten en aan de partij waar hij nu deel van uitmaakt en die ‘me geëerd heeft door mij voor te dragen als kandidaat voor het ministerschap’.

,,Als ik het ministerschap zou aanvaarden, zou dit niet het doel van MFK heiligen, namelijk om de bevolking rust en perspectief te bieden. Als ik minister zou worden, zou de hele discussie omtrent mijn veroordeling weer opwaaien en zouden de aanvallen alleen maar meer worden. Ik zou de rust zo niet kunnen bewaren en dat vind ik heel belangrijk. Nu is het dus niet het moment om mijzelf, mijn familie en de partij in zo’n discussie te plaatsen”, aldus Braam.

,,Zo’n discussie dient niet in het voordeel van een land dat nu in crisis zit. Dus heb ik een besluit genomen waarbij ego geen rol speelt. Ego heeft bij mij nooit een rol gespeeld en zal dat ook nooit doen. Ik heb altijd enkel mijn land gediend.”

Braam stelt dat hij ‘de beste beslissing’ heeft genomen en heeft er geen spijt van. ,,De bevolking wordt beter gediend met dit besluit. Het is een moedig besluit dat tegelijkertijd veel rust brengt in het proces. Het land gaat voor Eduard Braam.”

Braam blijft Statenlid namens MFK. De partij moet nu een nieuwe kandidaat voordragen voor het ministerschap voor de portefeuille van Justitie.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

13 reacties

 1. En nu wil de MFK 1 van de Thode Minister van Justitie laten worden. Dikbuik Amerigo kan niet want die is ook al eerder veroordeeld. Rigo?

 2. Is de structuur van de mfk en pnp dan echt zoveel anders als van man en par?
  Ik zie het niet, bij alle partijen worden onbenullen hoog op de lijst geplaatst en worden ze niet aangesproken op hun verantwoordelijkheid, niet door eigen partij en niet door de staten. En zelfs bij publiekelijk falen en schade aan de partij staan ze weer hoog op de lijst. En zo komt het dat Ruggenaath zelfs moet wijken voor Zita, had hij maar meer moeten investeren.
  Als je veel geïnvesteerd hebt moet je de investering toch terug verdienen.
  Kleptocratie.

 3. Inderdaad @ Rollie, en de geestelijk dirigent draagt de naam leerling Pastor Gerrit de Raaf, ooit MFK oprichter en nog steeds algemeen MFK directeur cq mijn wil is wet leerling Pastor.

 4. Als deze meneer de eer aan zich zelf en de partij wil houden zou hij van het toneel moeten verdwijnen. Ik snap niet iemand met zo’n verleden zich verkiesbaar stelt, vroeg of laat komt het boven drijven bij hem eerder vroeg als laat. Het wordt tijd dat er ook een screening komt voor het parlement. Dan blijven er niet veel over van het huidige parlement. Het is gewoon te triest voor woorden wat er hier gebeurd. Zulke mensen mogen niet als volksvertegenwoordiger aan het werk gaan, maar het kan bij MFK een boeven bende met een geestelijke als dirigent.

 5. @belastingbetaler.
  Sterker nog, jij en alle andere belastingsbetaler zijn de de gene die zorgdragen voor zijn maandelijks salaris.

 6. Wat mij betreft is er geen plek op aarde voor dit soort mensen, laat staan als volks vertegenwoordiger van ons land.

 7. Jammer: ik vind de ethische handelingen van deze man erg overeenkomen met “nos pueblo”. Het volk zou zich goed kunnen herkennen in hem

 8. De “adviseurs” van deze kandidaat hadden hem voor deze publieke afgang kunnen (beter gezegd: moeten) behoeden. MFK/Braam roept dit circus geheel over zichzelf af. Goed teken dat het ministerschap niet zomaar weer even “geregeld” wordt.

  who’s next!

 9. Ik snap wel dat men niet op de corrupte MAN en PAR bende ging stemmen maar als je dan ziet de kandidaat ministers van MFK en PNP dan is dat ook geen vooruitgang.

 10. Had hij zich moeten realiseren bij acceptatie van zijn kandidatuur, het is gewoon dus misgelopen voor hem, men struikelt toch over zijn veroordeling en het is over. Na dit probeersel is hij ineens bijna een heilige die `het volk en de partij` niet wil beschadigen. Eens kijken hoe het met de andere ratten afloopt en wat de veiligheidsdienst gaat zeggen, hebben ze ballen of niet..

 11. De veroordeling heeft hem veel schade gebracht, zijn familie ook.
  Maar geen woord over het slachtoffer en de schade die hij haar heeft aangedaan.
  Zeer typisch dit.
  Zijn dit echte de mensen die wij het waard vinden een overheidssalaris te mogen ontvangen?
  Welk signaal geeft Curacao als land af als mensen met dit soort veroordelingen plaats mogen nemen in het parliament?

 12. First dark cloud busted. Now waiting for the 2nd (PNP) to pop!
  3rd very dark cloud (callname CorruptCharlie) is getting ripe for megaburst.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra