28 C
Willemstad
• donderdag 11 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

PBC | Vuilnis Curaçao morgen na drie weken ‘misschien’ morgen opgehaald: ‘het heeft onze prioriteit’

Persbureau Curacao

Selikor vuilnis ophaaldienst Persbureau Curacao
Selikor zegt morgen en dinsdag prioriteit geven aan het normale vuilophaal- schema. Dat zijn 89 wijken op maandag en 61 op dinsdag. Met het beperkte aantal vuilophaalwagens wordt dat een uitdaging, maar er wordt rond de klok gereden, aldus Selikor.

Die laat wel weten dat een en ander afhankelijk van het schema dat vandaag wordt gereden en of dat gehaald wordt. Vanavond laat rijdt Selikor nog langs Boca Sami, Julianadorp, Peru en Piscadera.

Per dag moeten er achttien tot negentien auto’s beschikbaar zijn om al het vuil op te halen, maar er rijden er effectief maar vier, soms zes.

Selikor zegt zich bewust te zijn van het feit dat sommige wijken in het maandag en dinsdag-schedule als drie weken geen vuilniswagen hebben gezien en welke overlast dat geeft.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

14 reacties

 1. Toppunt van monopolistische service. SELIKOR . Maar de salarissen van het gespuis aan de top wordt nooit een seconde te laat betaald. Het zou de CEO sieren om alle burgers te compenseren. Maar is daar is natuurlijk geen geld voor. Wedden dat ze volgende maand op congres zijn?

 2. De persconferentie van Dorothy Janga was triest om te zien, zij wilde zich blijkbaar ontpoppen als de minister die Curaçao schoon kreeg? Wat een trieste bedoening allemaal, een minister die de Curaçaose bevolking verteld dat Bonaire dicht bij Curaçao ligt.

  Van een minister van volksgezondheid zou je denken dat ze zich bezig zou houden met preventie van kanker en de cardiovasculaire ziektes die een groot deel van de bevolking mee te kampen heeft, maar nee ze vraagt iedereen om de bezem te pakken en schoonmaken.

  Op zich zou je het zielig vinden voor de Curaçaose bevolking, een groot deel heeft moeite brood op de plank te krijgen en deze minister kost ons zomaar 30.000 gulden in de maand. 18.000 voor haar en 12.000 voor haar broer die zonder enige kennis, zichzelf medewerker van de minister van volksgezondheid mag noemen.

 3. Wat mij zo verbaasd is dat Selicor niet eens zijn eigen wagenpark draaiende kan houden. Waar ligt dit aan? Aan een fout onderhoudsysteem? Breakdown onderhoud ipv preventief onderhoud? Ligt het aan de operators die mischien wel slecht met het materiaal omgaan?

 4. Een ceo die niet met zijn persoonlijk kapitaal zijn blunders op moet lossen is “normaal” in de wereld. Wat niet normaal is, hier dus wel, is:
  dat er geen vragen van de aandeelhouders komen.
  Dat de aandeelhouders niet het aftreden van de ceo eisen.
  Dat de aandeelhouders inzicht in het onderhoud en de uitvoering eisen.
  Het is een gotspe dat de man bij de aandeelhouders een pleidooi mag houden omdat zijn beloningen, mogelijk, verlaagd wordt terwijl zijn bedrijf de taak niet meer kan vervullen.
  Het bedrijf maakt en spendeert een budget aan onderhoud maar 70% van de voertuigen is niet operationeel?
  Dan is het budget aantoonbaar te klein maar dat was dan al veel eerder bekend.
  Of het onderhoud wordt niet naar behoren uitgevoerd, maar ook dat was dan al veel eerder bekend.
  Of het onderhoud budget gaat niet naar onderhoud en dan is het bewust.
  Anny way; de directie heeft gefaald op een onacceptabel niveau en de enige actie die normaal is binnen het bedrijfsleven is het ontslaan van minimaal de ceo maximaal de complete directie.
  Maar dat lijkt op verantwoording vragen en als ze daar aan beginnen …

 5. Dit is zo typisvh YDK ONV CEO! Grandioos falen als ceo, maar geen cent compenseren. Sterker nog, ze krijgen gewoon gratificatie, vakantiegeld en opslag!
  Gewoon ordinaire monopolisten met fututu f&f managers!.

 6. 35 per maand… 4 weken dus nu 3 minderen…
  dus nu 3/4 minderen
  8.75 per week.
  Een heftige stijging en ze maken winst als enige. Zelfs met alles wat er gejat wordt en teveel betaald aan directeurs salarissen
  Dad i want to work in organized crime.
  answer.
  Private sector or Gouvernement.
  De regering is gelegaliseerde misdaad.

 7. Ok en kunnen we nu dus ook 3 keer 35 naf aftrekken.
  Van de rekening. De enige dienst die winst maakt.
  Schandalige bedragen woor het legaal dumpen van waste.

 8. Als je voldoende glimmende dingen bied zijn de eksters zo gevlogen.
  Maar hier kunnen de eksters zelf zorgen dat er voldoende glimmende dingen veel meer als ze ergens anders ooit zouden krijgen.

 9. Nooit lezen we dat de salarissen van het gespuis op Curacao misschien na 3 weken of een maand wordt betaald. Ik wed dat de commissarissen en directie keurig netjes hun centjes krijgen. En dan staan ze met een gladgestreken smoel in de staten om uit te leggen dat ze echt wel dat grote salaris moeten ontvangen want ze zijn professionals. Tijd dat de vuilniswagens een rondje doen bij forti en de overheids NV’s en daar het stinkend vuilnis gaat ophalen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra