33 C
Willemstad
• donderdag 11 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

PBC | Rijksministerraad neemt nog geen besluit over eis van 12,5 procent salariskorting

Persbureau Curacao

Persbureau Curacao
DEN HAAG – De Rijksministerraad heeft nog geen besluit genomen over de eis aan de drie landen in het Koninkrijk om de 12,5 procent salariskorting op overheidspersoneel af te schaffen. Reden is het werkbezoek die de staatsecretaris deze week brengt aan de eilanden.

De salariskorting is gespreksonderwerp met de regeringen van Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Om dan al vooruitlopend daarop een besluit te nemen, is niet verstandig, zo luidt de boodschap in Den Haag.

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen wil ruimte geven aan de landen om te stoppen met het korten van 12,5% op het salaris. De salariskorting werd halverwege 2020 ingesteld naar aanleiding van de coronapandemie als teken van solidariteit richting de markt en om de overheidsuitgaven van de landen te verlagen.

Nu de kosten voor het gewone leven steeds hoger worden, moet de 12,5% salariskorting worden heroverwogen, vindt Van Huffelen. Ze stelt daaraan wel voorwaarden.

De belangrijkste voorwaarde voor het in eigen tempo afschaffen van de 12,5% salariskorting is dat eerdere afspraken over het normeren van topinkomens moeten worden gerealiseerd en de kortingen op het salaris voor politici blijven bestaan.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

3 reacties

  1. Onze MP Pik Pisas is aan het praten over het afschaffen van de 12,5% loon korting ik denk als mevrouw van Huffelen slim is en dat is zij ook , eerst een paar oude en nieuwe foto’s van Pik gaan bekijken en dan eerst een mager nekkie van Pik ziet en daarna een soort gerimpelde vet gevoerde zeugvarken nek ziet en tot het besluit komt om het COHO progamma voor genoemde loonkortingen nog sterker en strakker moet gaan uitvoeren.

  2. Nee Robert@ Het is gewoon ASOCIAAL maar kunnen de regering leiders dat niet begrijpen of zit de vork zo diep in de steel dat de regering en F&F het niet willen begrijpen.

  3. Begrijpelijke voorwaarden. En schandalig dat de exorbitante slarissen nog steeds niet zijn afgetopt. De macht van het kapitaal? Sociaal is het zeker niet.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra