28 C
Willemstad
• vrijdag 19 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

PBC | Groningse schutter vermoedelijk Curaçaose man

Persbureau Curacao

GRONINGEN – De politie heeft vlak na de schietpartij in de Groningse afgelopen weekend een 24-jarige Curaçaose man aangehouden. Bij het incident viel een dode en twee gewonden. Een buurbewoner filmde de ruzie en de schietpartij.

Dat het vermoedelijk om een Curaçaose man gaat, zou af te leiden zijn uit het feit dat de schutter legumai e kos ei roept. Papiaments voor: Laat maar zitten.

Het dodelijke slachtoffer is een 50-jarige man uit Leeuwarden. Hij werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed. Twee andere mannen uit Leeuwarden raakten gewond. Ze zijn 47 en 58 jaar oud. Een van hen is naar het ziekenhuis gebracht, bij de ander was dat niet nodig.

De politie gaat ervan uit dat de verdachte en de slachtoffers ruzie met elkaar hadden. “Uit onderzoek moet nog blijken wat de reden was voor dit conflict.

De schietpartij was in de Haddingestraat. Op beelden is te zien dat de schutter wordt belaagd door meerdere mannen. Ook worden er bierflesjes naar hem gegooid.

De verdachte pakt vervolgens een wapen en schiet vijf keer op zijn belagers. Duidelijk is te zien hoe een van hen direct op de grond valt terwijl anderen proberen dekking te zoeken. Het is niet duidelijk of het om de man gaat die nu is overleden.

De politie roept op om beelden van de schietpartij niet te delen: “Er is sprake van incident met een zeer ernstige afloop en het delen van deze beelden is confronterend en kwetsend voor de betrokkenen en familie van de slachtoffers.”

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...