27 C
Willemstad
• zondag 7 augustus 2022

Laatste reacties

PBC | Centrale Bank benadrukt noodzaak van energietransitie op Curaçao

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – De Curaçaose regering zou fiscale stimuleringsmaatregelen moeten nemen en hervormingen van regelgeving moeten inzetten om de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energie te versnellen. Dat vindt Richard Doornbosch, president van de Centrale Bank.

De olie-importrekening vertegenwoordigt volgens hem zo’n twintig procent van de totale invoer op het eiland. Omdat de vraag naar brandstof op korte termijn niet wijzigt, zal de huidige stijging van de internationale prijzen voor ruwe olie een sterke stijging van de olie-importrekening als gevolg hebben.
– Advertentie –

‘Curaçao is begiftigd met natuurlijke hulpbronnen, zoals de zon, de zee en de wind, die voor alternatieve energieopwekking kunnen worden ingezet. Investeringen in hernieuwbare energiebronnen zouden ook een nieuwe economische sector creëren die aan de exportinkomsten kan bijdragen en de economische groei kan stimuleren,’ zo luidt het advies aan de regering Pisas.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

2 reacties

 1. @bezorgdeburger.
  Niet mee eens.
  Het meeste electra wordt gebruikt als de zon onder is dus veel, met panneelen produceren wat je niet in het net kwijt kan is geen optie.
  Daarin tegen als de zon onder is moet iedereen stoom verbruiken en die komt dan van?
  Als je panneelen op het net staan moet het goed zijn in spanning en frequentie anders krijg je storing. Hoe kan je dit “garanderen” zonder de installatie te keuren?
  Wat wel kan is in wijken opslag te plaatsen zodat de energie die niet gebruikt wordt opgeslagen kan worden.
  Of een eigen installatie en opslag zonder dat er terug geleverd wordt (dan is een keurig overbodig).
  Ik denk dat investeren in decentralisatie van de distributie infrastructuur voor aqualectra voor het eiland meer mogelijkheden en besparing oplevert als investeren in internet providen.

 2. De enige manieer om dit te bereiken is om de vaste terugleveringsheffing en keuring af te schaffen en de keuring in prijs te verlagen.

  Zolang bovengenoemde beperkingen blijven zal men zich wel twee keer bedenken om te investeren in zonnenergie.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra