28 C
Willemstad
• dinsdag 16 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor de campagne. Een speciale commissie trekt het project.

Het is de bedoeling dat het nieuwe wapen op 10 oktober bekend is. Het huidige wapen bestaat uit een gedeeld schild met bovenop een kroon en stamt uit 1964.

Het traject om tot een nieuw embleem te komen begon eind 2020. Op 23 december van dat jaar nam de toenmalige regering-Rhuggenaath het besluit dat het wapen van het voormalige Eilandgebied Curaçao moet worden vervangen door een nationaal embleem voor het Land Curaçao. Het streefdatum van 2 juli 2021 werd destijds niet gehaald. Het installeren van een commissie duurde langer dan verwacht.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Dat wordt makkelijk.

  De 2-master (korvet) beelden we af als een zinkend schip met gescheurde zeilen en gebroken masten. Er springen ratten vanaf. De vlag van CuraCrim is nog net te zien.

  De oranjeboom ligt in stukken gehakt op de grond die niet groen is maar pek zwart. De oranje appeltjes liggen er vertrapt en verrot bij.

  De kroon staat scheef op het schild en heeft gebroken bladeren. Diverse edelstenen zijn eruit gejat.

  Het rode hartschild druipt en de zwarte paal met de St Andrieskruisen
  is omgevallen. Daarvoor in de plaats staat er een gokmachine.

  Het zilver op het schild zit vol met roestplekken en het schild is op diverse plekken doorgeroest.

  Zo is het nieuwe embleem van Curaçao.

 2. IK stuur ook een nieuw Curacrim embleem op met de oplichters koppen van Pik Pisas, Gerrit de Raaf, Bollo Cooper en Herman George erop, op zeker dat het volk mij als winnaar uit kiest, en ik hoeft daar geen wagens vol met kratten bier en rum gratis voor weg te geven.

 3. Ja @Sonja, dat krijg je als “jan en Alleman”minister kunnen worden. Hoe houden ze het keuteltjesvolk blij? Door dit soort “Spiegeltjes & Kraaltjes”symboliek. Dat vindt van Hydoorn fantastisch. Kijk eens , zal er op de volgende verkeizingsfolder staan: Van Heydoorn si a traha pa bienestar di pueblo! Ook hij mag verkassen naar het continent van zijn voorouders.

 4. Heeft deze minister van onderwijs en cultuur NIKS beters te doen? Of was het nodig meer F&F in een commissie aan te stellen om weer geld uit te geven aan deze aangestelde commissie en deze onzin? Zou het niet beter zijn dat hij zich bemoeit met het verbeteren van het onderwijs en het onderhoud van de gebouwen waar de kinderen moeten gaan leren in plaats van dit soort van onzinnige zaken uit te halen? Is maar ook niks urgenter te doen op dit ministerie?

 5. Er moet weer een symbool komen dat de mensen verenigd dat symbool kan staan voor de strijd tegen het onrecht (van het verleden)
  En waar we een triomf zullen vieren op de overheersers.
  Dat het eiland financieel afhankelijk is is niet erg het het recht van het eiland om betaald te worden. Wij zijn uitgebuit dus wij mogen nu uitbuiten.
  Tula gaat op het wapen van Curaçao.
  Het symbool bij de juiste focus.

 6. Wat een geldverspilling aan deze onzin. Deze flutbestuurders houden van deze poespas. Hey van Heydoorn, hoe was het in Atlanta, heeft je security guard ook genoten? Smaakte de Black-label ijs op de kustia di pueblo lekker? Jullie hebben lekker huisgehouden in Atlanta , als we de verhalen moeten geloven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra