27 C
Willemstad
• zondag 7 augustus 2022

Laatste reacties

NTR | Renlsey Victoria klaar voor een snikhete Nijmeegse Vierdaagse, ‘Ik wil de 30 jaar halen

Kim Hendriksen

De Curaçaose Renlsey Victoria is er helemaal klaar voor: hij doet dit jaar voor de veertiende keer mee aan de Nijmeegse Vierdaagse. Er wordt extreme hitte verwacht dit jaar, dus het wordt wel pittig. Aan stoppen geen denken aan, want hij wil nog jaren iets terugdoen voor zijn geliefde Curaçao.

Als je van ver weg in de mensenmassa een Curaçaose vlag ziet wapperen, dan is de kans groot dat het Rensley Victoria is.  Hij is inmiddels een bekende verschijning tijdens de Vierdaagse. Meer dan 45.000 mensen doen jaarlijks mee.

Door elk jaar aanwezig te zijn, probeert hij Curaçao te promoten in Nederland. Dát alleen is voor deze fanatieke sporter niet genoeg: hij wil meer voor zijn eiland betekenen door geld in te zamelen voor een goed doel.

Dit keer loopt hij om de kosten te betalen van een dolfijntherapie voor een eilandgenoot. In het verleden zamelde hij al geld in voor bijvoorbeeld ouderentehuis Nos Welita en de stichting Miss IQ die schoolmeubilair inzamelt voor de eilanden.

Extreme hitte in Nederland

Vanwege de hoge temperaturen wordt de eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse geschrapt. Nederland gaat een week in met extreme hitte en mogelijk worden er hitterecords gebroken, is de verwachting. Dinsdag wordt het naar verwachting zo’n 38 graden.

Het evenement begint dus op woensdag en duurt drie dagen. “Het is niet alleen voor de wandelaars gevaarlijk om bij zulke hoge temperaturen te gaan wandelen, ook voor de vrijwilligers en medische teams is het niet verantwoord”, aldus de meteoroloog tijdens de persconferentie op zondag.

In 2006 werd de snikhete Vierdaagse afgebroken nadat twee mensen waren overleden. Het evenement werd na de eerste dag al afgebroken. In 2016 besloot de organisatie door het warme weer de starttijd te vervroegen en de eindtijd te verlengen.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

Artikel delen

2 reacties

  1. Wat een uitslover die meneer Victoria, hij doet net of hij de enigste YDK driedaagse loper is, ik denk meer dat het hem om het geld ophalen gaat het valt mij altijd op dat als er een YDK denkt iets speciaals te doen dat hij daar direct geld mee kan ophalen bij die vrijgevige Makamba, in denk dat er weinig tot geen enkele LUIAARD YDK meeloopt met de vier( drie) daagse zonder een geld weddenschap ( geld binnen te halen voor zijn eigen zakken ) met zijn F&F meeloopt, had ook een mooie meeloop driedaagse geld ophaal actie voor 1.8 miljoen boete betaling voor Gerrit de Raaf geweest, wat is hij dom geweest dat hij deze kans heeft laten lopen, maar ik denk dat Gerrit nog steeds aan het onderhandelen is met de maffia in Columbia om geld los te krijgen en hun op de mouw aan het spelden is dat als hij weer Minister President van curacrim dat eerdaags onafhankelijk is van Nederland! het geld in een keer met dubbele rente terug betaald en met het eiland erbij voor niks weg geeft aan hun, maar wel met die verstande dat hij voor 50 jaar M P mag blijven op de crim.

  2. De Curaçaose Renlsey Victoria loopt mee om geld voor het goede doel in te zamelen. Op zich een nobel streven, maar ik geloof niet dat je altijd met een druppel honing meer vliegen vangt dan met een vat azijn.

    Ik denk dat hij juist met de vlag onderste boven moet lopen en de wereld laten weten dat een kleine groep op Curaçao meer dan 80 % van de openbare middelen bezit en dat toeristen het land moeten boycotten want hun vakantie geld wordt alleen gebruikt om de afstand tussen rijk en arm groter te maken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra