29 C
Willemstad
• zaterdag 13 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

ParadiseFM | Staten keuren getinte autoruiten goed

De wetswijziging is met 15 stemmen voor en 4 stemmen tegen aangenomen en treedt pas bij publicatie in het landscourant in werking.

Getinte autoruiten zijn toegestaan. Automobilisten hoeven hiervoor geen ontheffing meer aan te vragen. Gisteren heeft het parlement de wetswijziging goedgekeurd. Met de aangepaste wet moeten getinte autoruiten minimaal 35 procent van het licht doorlaten.

Dit ter bescherming van de volksgezondheid. Volgens de MFK beschermen geblindeerde zijruiten onder andere tegen huidkanker. Blootstelling aan uv-stralen is namelijk schadelijk voor de huid en ogen.

De wetswijziging is met 15 stemmen voor en 4 stemmen tegen aangenomen en treedt pas bij publicatie in het landscourant in werking.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

10 reacties

 1. Zwarte ruiten!
  NOS KULTURA!
  steeds duidelijker wordt wat er mis is:
  Een cultuur gebaseerd op hip-hop waarden, acryl nagels, pruikenen en heel veel veel bochincha. Woke hoor!

 2. En dit is wat Thode al die jaren in de Staten heeft gedaan..
  Zonder enige onderbouwing of onderzoek.

  Wel handig voor het stemvee van MFK want nu kan je makkelijker mensen beroven

 3. Als je iets te verbergen hebt dan heb je tocht getinte ruiten.
  Applaus voor MFK.
  Wat een stelletje dommeriken, maar goed dat wisten we al.
  Welke echt belangrijke zaken worden er eigenlijk behandeld in de staten?

 4. Doran zit zich dik te maken over Q Girigorie alsof hij zelf niet alle voordelen heeft als sukkel nr 1 als “parlementarier” . Hebben de mensen met honger ook wat voordelen? Ongelooflijk wet voor getinte ramen en wat ‘n drukte daarover, kletspraat ruzie etc .

 5. Deze statenleden verdienen een compliment. nooit eerder is een wetswijziging zo snel aangenomen. Zijn tonen dat het bij belangrijke zaken toch wel kan. Bij de eerstvolgende verkiezingen zullen ze de vruchten plukken. Bij stembureau van de gevangenis SDDK is het geloof ik, of anders Bon Futuro, stemmen altijd 100% van de opgeroepen kiezers. Geen enkel ander stembureau haalt dat ooit.

 6. Iedere medicus kan je vertellen dat getinte glas UV-straling vrolijk doorlaat. Als je bescherming wilt tegen UV moet je een folie nemen met UV-filter; dit heeft niets te maken met getint glas.

 7. Hopelijk wordt deze wetswijziging (net als zovele andere onzinnige wetswijzigingen) nimmer gepubliceerd!.
  Het is anders de vraag of zij (De Politie) controles op allerlei autozaken nog blijven doen. Ik denk het niet.
  Het argument “volksgezondheid” wordt ten onrechte gebruikt en dat is niet ten faveure van de Volksveiligheid!
  Misschien een hint voor de bedrijven die i.v.m. de huidige coronaregels hun klanten buiten in de zon laten wachten (MCB o.a.) om daar eens voorzieningen voor te treffen.

 8. Hoe dom kunnen ons kabinet en 15 parlementsleden zijn en dat met een flut argument. Verkeersveiligheid niet belangrijk. De volgende stap is dat alle woningen gratis een carport gekoppeld aan hun woning krijgen en parkeerterreinen van sneks en winkels overdekt gaan worden want je zult maar in de zon moeten lopen. Voor de veiligheid van de politie worden aanhoudingen afgeschaft want het is niet prettig als het raam naar beneden gaat er een revolverloop op je gezicht is gericht.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra