29 C
Willemstad
• maandag 15 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

DolfijnFM | Ministers mogen nog meer persoonlijke assistenten aannemen

BPD-minister Ornelio ‘Kid’ Martina: “Bezuiniging” | Extra

Ministers mogen zeven kabinetsmedewerkers aannemen om hen te ondersteunen in hun werk. Dat heeft de ministerraad vorig jaar al besloten. Nu zijn dat er nog vijf. Volgens BPD-minister Ornelio ‘Kid’ Martina is de maatregel een bezuiniging, omdat er zo bespaard kan worden op consultants en andere specialisten.

Kabinetsmedewerkers zijn in de regel mensen van de eigen partij van de minister en opereren niet onder het gezag van het ministerie zelf. Wel werken ze onder dezelfde arbeidsvoorwaarden als ambtenaren, maar krijgen een toelage van 25 procent bovenop hun salaris omdat ze bijzondere taken uitvoeren.

Bron: DolfijnFM

Artikel delen

7 reacties

 1. Deze man komt uit een advocaten familie, Pa was een rijke advocaat dus meneer is met een zilveren lepel in zijn achterste geboren. Met zo een afkomst heeft hij natuurlijk geen moeite om de beslissing van de overheid om van 5 naar 7 kabinetsmedewerkers te gaan te verdedigen.

  Dit terwijl een groot deel van de bevolking geen cent heeft om hun kont te krabben. Zijn eigen partijleider had nog geen maand geleden over dat het verhogen van het minimum loon in deze tijd niet valt te verdedigen.

  Laten we elkaar geen Mietje noemen, kabinetsmedewerkers zijn de achterlijke broers, zussen, neven en nichten die nergens anders aan de bak komen aan een bezigheid helpen waardoor ze 4 jaar lang van ongeveer 8000 NAF/maand gemeenschapsgeld mogen genieten.

 2. Het gaat weer lekker, overal dezelfde figuren die een graantje meepikken, zonder ooit tot resultaten te komen, laat staan erop afgerekend worden.

 3. Je blijft lachen , eerst 3 kabinet medewerkers en toen de vorige kabinet 5 stuks en nu 7 stuks .
  Maar ja nos mes por .
  Vreemd , heel vreemd .
  Wat een flut zooi is het gewoon terug naar 3 stuks en geen volk meer van buiten .
  Dat heet bezuinigen .
  Maar ja , wiens brood men eet , diens woord men spreekt .

 4. Ik snap het ook wel een beetje;
  Onze premier was niet op de hoogte van de toestand in het cmc. Ondanks dat het uitgebreid en veelvuldig in de media had gestaan
  Hij heeft maar 5 assistenten.
  Nu nog een die kan lezen.

 5. Kabinetsmedewerkers zijn in de regel mensen van de eigen partij van de minister en opereren niet onder het gezag van het ministerie zelf.

  Zet er dan ook bij:
  99 procent is f&F en heeft geen ervaring en kennis. Ook blijven de meeste na de periode in overheidsdienst met het hoge salaris.

 6. Natuurlijk,
  Mag ik even herinneren dat er iets is met een tante in het Curaçao huis of de problemen die de huidige minister van financiën heeft met Vanessa gijsberha?
  Of is dit een vorm van armoede bestrijding?
  Dit is een van de acties van on beleid van deze regering die gemeenschapsgeld omleiden naar de zakken van vrienden en familie die duidelijk niet in het voordeel zijn van de bevolking.
  Het geeft duidelijk aan wiens belang deze regering diend.
  De regering is niet verantwoordelijk voor de huidige situatie.
  De regering is wel verantwoordelijk voor het instandhouden en zelfs verbreden van de sociale kloof.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra