29 C
Willemstad
• maandag 15 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

Nu.cw | Wederom 5 atrako’s in een week

Voor de tweede week op rij heeft de politie vijf gewapende overvallen geregistreerd. In de week van 17 tot 23 januari zijn er vier gewapende straatroven en een woningoverval gemeld. Dat blijkt uit de analyse van High Impact Crime van het Korps Politie Curaçao (KPC).

De overvallers waren vooral actief tussen 21.00 en 22.00 uur bij Zuikertuintje, Sta. Catharina, Rio Canario, Marie Pampoen en Mahuma-Zuid.

Daarnaast registreerde de politie twee woninginbraken. Beiden vonden plaats op donderdag 20 januari. De dieven betraden tussen 8.00 en 10.15 uur een woning in Sta. Rosa. En in de middag was het raak in Otrobanda.

Verder moest de politie bij vier winkelinbraken uitrukken. De inbrekers sloegen vooral ’s nachts en in de vroege ochtend hun slag. Uit de analyse blijkt dat de meeste winkelinbraken in het weekend plaatsvinden. De getroffen ondernemingen zijn gevestigd in de Dokweg, Souax en de F.D. Rooseveltweg.

Het KPC gaat vaker de analyse van High Impact Crime (een verzamelnaam voor delicten als woninginbraak, overvallen, straatroof en geweldsmisdrijven) met de samenleving delen. Burgers worden daardoor waakzamer en kunnen zo de politie helpen bij het bestrijden van misdaad.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Jarenlang werd het dood gezwegen.
  De atrako.s
  Waarvan de politie precies weet wie het zijn.
  Want op een piep klein eilandje kan je binnen een week uitvinden wie officieel geld verdient en wie niet.
  In Colombia moet iedereen bij een supermarkt cedula opgeven.
  Dat betekend einde verhaal in 1 week.

 2. “De dieven betraden tussen 8.00 en 10.15 uur een woning in Sta. Rosa”. Vreemd de dieven kunnen wel vroeg opstaan om te gaan stelen, maar niet om een baan te zoeken.

  Het probleem is dat veel mensen nog veel contant geld in huis hebben want ze vertrouwen de banken niet. Gezien de veroordelingen van de laatste tijd is dat natuurlijk begrijpelijk.

  Een bekende plaats waar mensen hun geld thuis bewaren is onder de matras of in de vrieskast en dat zijn juist de eerste plekken waar dieven zoeken. Het blijkt dat dieven nooit een boek opdoen dus het is logischer om het geld daar te bewaren.

 3. Alleen hierom verlang je alweer terug naar de lock downs, was toen lekker rustig, nagenoeg geen inbraken, geen atrako’s, alle mafklappers zaten verplicht thuis.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra