26 C
Willemstad
• maandag 8 augustus 2022

Laatste reacties

DolfijnFM | Chauffeur met slechte ogen moet dispensatie aanvragen voor getint glas

De afgelopen dagen zijn veel mensen bekeurd voor het rijden met zonwerende folie. Een aantal daarvan wil dit aanvechten.

Een chauffeur die staande werd gehouden omdat zijn auto helemaal voorzien was van donker getint glas hoeft zijn boete van 75 gulden voorlopig niet te betalen. De rechter geeft hem nog één kans. Tijdens de zitting liet de man een doktersverklaring zien, waarin staat dat de man last heeft van zijn ogen en gevoelig is voor licht.

De rechter maakte de bestuurder duidelijk dat hij dispensatie kan krijgen en gewoon een vergunning moet aanvragen om met getint glas te mogen rijden. De chauffeur krijgt nu de gelegenheid om dat te gaan regelen en komt er vanaf met een voorwaardelijke boete. Opeisbaar als hij nog een keer betrapt wordt en dan weer geen dispensatie heeft.

Bron: DolfijnFM

Artikel delen

4 reacties

 1. Medische onzin: voorruiten zijn al UV-werend, zijruiten niet. Getint glas is NIET UV-werend. Voor de zijruiten is goedkope UV-werende folie verkrijgbaar. En, inderdaad: een goede zonnebril met UV-filter helpt ook.

 2. Inderdaad, ONZIN! Als je zulke slechte ogen hebt mag je in feite helemaal niet rijden! Welke arts heeft een goedkeurende verklaring afgegeven?
  Hoe kan deze man ‘s avonds het overige verkeer en voetgangers onderscheiden.
  Er zullen dus eerst doden of zwaargewonden moeten vallen eer dat deze uitspraak teruggedraaid wordt.
  Zag vandaag een auto rijden met alle ramen donkergekleurd, geen nummerplaat en geen sticker op de ruit. Een politieauto vlak daarachter die vervolgens een andere weg insloeg en z’n voorganger gewoon door liet rijden.
  Tja, controle? Alert? Vergeet het maar.

 3. Weer zo,n onzin verhaal over getinte autoruiten. Gewoon een zonnebril opzetten.
  Doe ik ook omdat ik gevoelige ogen heb. Mede weggebruikers zien je ogen dan wel wat minder maar door de hoofdbewegingen zien ze wel of je alert bent.
  Hoe bestaat het dat een rechter met zo,n onzinverhaal meegaat. .

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra