27.7 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

PBC | Voormalig directeur Kolegio Erasmo toch ontslagen na vrijspraak zedenzaak

Dick Drayer | Persbureau Curacao

Schooldirecteur Eugene Jansen van het Kolegio Erasmo voor funderend onderwijs is per 1 april definitief ontslagen. Dat heeft de rechter gisteren bepaald.

Volgens de stichting waar het Kolegio onder valt, de Fundashon pa Skol Humanista na Papiamentu, is het vertrouwen weg in Jansen en heeft hij de school in een kwaad daglicht gesteld.

Jansen werd eerder verdacht van verkrachting en ontucht met misbruik van gezag van een minderjarig meisje, een leerling van zijn school. Maar hij werd daarvan vrijgesproken omdat er niet genoeg bewijs was.

Valse verklaring

Details van het vonnis werden door de stichting aangevoerd om aan te geven dat het vertrouwen weg is. Zo is vast komen te staan dat Jansen vanuit de gevangenis heeft geprobeerd een getuige te beïnvloeden om een voor hem gunstige valse verklaring af te leggen. Niet voldoende om hem te veroordelen, wel om het vertrouwen te beschamen. En daar gaat de rechter nu in mee.

Naast het gebrek aan vertrouwen heeft de zaak de school ook geen goed gedaan. Volgens de stichting hebben zich minder leerlingen aangemeld en zijn er zelfs leerlingen van school gegaan.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

2 reacties

  1. Lees ik toch net dat Manuel rectificatie eist van blogger Aden, op straffe van etc.
    Als Aden zo graag blog, en dat doet ie ook aardig vind ik, dan zou hij toch ook verder kunnen graven naar wat zich op het Maria Immaculata L. ‘vermeend’ heeft afgespeeld.
    Schoon schip van een aantal figuren binnen deze partij zou zeker niet misstaan.

  2. ‘Wegens gebrek aan bewijs’ vrijgesproken’ is wel erg een uitspraak uit de ouwe doos!
    We hebben het nota bene over jonge kinderen, als je de rechter dus mag geloven moet een jong kind dus bewijzen dat er ontucht is gepleegd. Dus al die kinderen die in het verleden (?) door figuren van de Katholieke kerk op het eiland zijn misbruikt werden wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken. Zo interpreteer ik het maar even, gemakshalve. Erg vind ik dit.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra