29 C
Willemstad
• maandag 15 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

AntilliaansDagblad | Ook Statia houdt scholen gesloten

Gezien het hoge aantal actieve coronagevallen is besloten om, in navolging van Saba en Curaçao, de scholen nog een week gesloten te houden en over te gaan tot online onderwijs zoals eerder in de pandemie.

Oranjestad – Vanwege de huidige Covid-19-situatie op Sint Eustatius heeft de overheid in samenspraak met de onderwijspartners besloten om de basisscholen en de middelbare school volgende week toch gesloten te houden en afstandsonderwijs in te voeren.

Stichting New Challenges heeft eveneens besloten om pas op 17 januari open te gaan. Dit besluit is het resultaat van een inschatting die afgelopen week is gemaakt van de huidige stand van zaken bij elke instelling. Ter voorbereiding op de heropening van de scholen op Statia hebben regeringscommissarissen Alida Francis en Claudia Toet op woensdag 6 januari overleg gevoerd met de directie van scholen en onderwijspartners om te bepalen of de scholen op maandag 10 januari zoals gepland weer open mogen.

Gezien het hoge aantal actieve coronagevallen is besloten om, in navolging van Saba en Curaçao, de scholen nog een week gesloten te houden en over te gaan tot online onderwijs zoals eerder in de pandemie. Het Expertisecentrum gaat er samen met scholen en de pedagogisch medewerker voor zorgen dat kwetsbare jongeren en jongeren met speciale behoeften niet in de steek worden gelaten.

Alle scholen, kinderdagverblijven en buitenschoolse programma’s gaan hun noodplannen bijwerken en zullen ervoor zorgen dat er strikte hygiënemaatregelen worden genomen voordat de fysieke lessen worden hervat, zo is tijdens het overleg afgesproken. ,,De feedback die de overheid heeft gekregen is dat er meer tijd nodig is om voor te bereiden op de veilige en verantwoorde heropening van scholen en andere ondersteunende instellingen.

Scholen starten intussen met online onderwijs op basis van capaciteit, de online mogelijkheden en de tools die ze tot hun beschikking hebben. De ene school is online beter uitgerust dan de andere. Partijen hebben daarom toegezegd hun ervaringen te delen om de algehele efficiëntie van afstandsonderwijs te verbeteren”, aldus Francis.

In de loop van de volgende week wordt besloten of de scholen klaar zijn om op maandag 17 januari te beginnen met fysieke lessen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra