27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

AntilliaansDagblad | Walvis en dolfijn onderzocht

Willemstad – Het walvis- en dolfijnonderzoeksprogramma Ti Whale An Nou is een expeditie die in het teken staat van het in kaart brengen van de diversiteit, de migratie en het aantal walvissen en dolfijnen in het Caribisch gebied.

Tussen maart en september 2022 vinden zes wetenschappelijke expedities van 15 dagen plaats. Op basis van de resultaten kan worden vastgesteld wat er nodig is voor een betere bescherming van deze grote zeezoogdieren. De expeditie wordt gecoördineerd door Caribbean Cetacean Society (CCS) en wordt mogelijk gemaakt door verschillende partners.

Tijdens een eerste expeditie registreerde CCS negen soorten van Martinique tot Grenada. Het onderzoeksteam volgde een groep orka’s in Saint Vincent en ze konden ook Fraser-dolfijnen, pantropische gevlekte dolfijnen, grienden, bultruggen, potvissen, dwergpotvissen, dwergorka’s en spitssnuitdolfijnen bestuderen.

Op de laatste dag van de expeditie merkte CCS ook op dat 18 grienden werden gedood in Saint Vincent. De derde expeditie vindt plaats van 17 mei tot 1 juni en staat open voor kandidaten uit Caribisch Nederland. ,,Bewoners in het Caribisch gebied kunnen gebruikmaken van de unieke kans om zich bij het onderzoeksteam van Ti Whale An Nou aan boord van de expeditie te voegen om te leren over hun werk en om bij te dragen aan dit belangrijke onderzoeksproject”, aldus een persbericht. Het team gaat de zone van Montserrat tot Anguilla bestuderen, die Sint Maarten, Sint Eustatius, Saba en de Saba Bank omvat.

CCS: ,,Een stabiele populatie walvissen en dolfijnen is een indicatie van gezonde oceanen. In gezonde oceanen is de visstand ook op peil en dat is van belang voor de visserij alsmede de economie op de eilanden.”

De onderzoeksmissie ontvangt steun van het Wereld Natuur Fonds, Dutch Caribbean Nature Alliance, Corail Caraibes, Orange, EDF Group Foundation, Animal Wellfare Institute, en Parc Naturel Régional de la Martinique.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra