27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

PBC | Een op de dertien inwoners van Curaçao heeft covid, maar vrijwel niemand belandt in het ziekenhuis of gaat dood

Persbureau Curacao

CMC ziekenhuis | Persbureau Curacao

Van alle mensen die sinds het begin van de pandemie ooit besmet zijn geraakt, is een derde op dit moment positief. Bijna 33.000 mensen zijn sinds maart 2020 op Curaçao positief getest. Ruim 11.000 van hen zitten op dit moment in isolatie, dat is een op de drie inwoners van het eiland.

Een indicatie voor de besmettelijkheid van de Omikron-variant ten opzichte van eerder corona-varianten.

Er vielen vandaag drie doden in het CMC als gevolg van hun covid-besmetting. Het totaal aantal dodelijke slachtoffers als gevolg van het virus komt daarmee op 202. Niettegenstaande het persoonlijk leed dat daarmee gemoeid is, springt omikron er desondanks positief uit voor wat betreft de slachtoffers die deze variant maakt.

Sterftecijfer

Het dodental tot aan de komst van Omikron was 183 (15 december). Sinds die datum zijn er negentien doden bijgekomen. Dat is 9,4 procent op het totaal.

Op het aantal omikron-besmettingen – ervan uitgaande dat die grotendeels verantwoordelijk is voor de huidige besmettingsgolf – is dat een sterftecijfer van 0,17 procent. De overige varianten waren verantwoordelijk voor twee derde van alle besmettingen (21.500) en met 183 doden leidt dit tot een sterftecijfer van 0,85 procent. Ruim vijf keer hoger.

Een indicatie dat Omikron aanzienlijk minder slachtoffers maakt dan zijn eerdere covid-varianten, maar vele malen besmettelijker is.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Een verhaal van lik-me-vestje: namelijk geen woord of de populaties waaraan deze cijfers gelinkt zijn: de 1e volledige golf met de Engelse variant vergelijkbaar is met de populatie van het huidige begin van deze omikron-golf. Overal ter wereld met deze vraag met NEE beantwoord, dus mag je statistisch deze cijfers niet met elkaar vergelijken.
    Jammer voor PBC, had je op de middelbare school maar beter opgelet bij wiskunde en bij staistiek.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra