27 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

AntilliaansDagblad | ‘Moeder en peuter herenigen’

Willemstad – Human Rights Defense Curaçao (HRDC) eist dat het tweejarige meisje dat deze week meevoer op een boot met dertien ongedocumenteerden, met de moeder herenigd wordt.

Volgens Ieteke Witteveen, directeur van HRDC, verblijft het meisje nu bij haar opa, de vader van haar moeder, die in 2020 hier als vluchteling belandde. ,,We proberen haar vrij te krijgen, zo nodig met een enkelband”, aldus Witteveen. Maar, zo voegt zij eraan toe: ,,De opvarenden zitten allen vast. Ze zijn voor tien dagen niet bereikbaar, ook niet telefonisch, helaas.”

De kustwacht maakte deze week melding van de aanhouding. Een door HRDC gedeeld videobericht van Jonathan Petit uit Falcón leert dat de dertien opvarenden zes mannen, zes vrouwen en het kind van twee waren. De mannen zijn opgesloten in de politiecellen van Curaçao, zo vertelt hij, en de vrouwen in de gevangenis.

,,De moeder moet vrijgelaten worden om zich te herenigen met haar kind, zo wordt door ‘activistas’ op het gebied van mensenrechten op Curaçao geëist”, aldus Petit.

HRDC beroept zich op artikel 9 van het Kinderrechtenverdrag, dat gaat over het verbod op scheiding van ouders. Witteveen: ,,In dit artikel staat dat de staten die partij zijn in het verdrag, en Curaçao ís partij, waarborgen dat een kind niet wordt gescheiden van zijn of haar ouders tegen haar of zijn wil. In de volgende artikelen staan uitzonderingsclausules als het in het belang is van het kind. Geen van deze uitzonderingsclausules zijn nu van toepassing.”

Overigens blijkt uit de foto die de kustwacht meestuurde met het bericht over de Venezolaanse vluchtelingen dat het ging om een speedboot met de naam ‘Jack Sparrow’, geregistreerd op Curaçao onder het nummer NC 1420.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra