31 C
Willemstad
• vrijdag 19 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

HvN | Geïrriteerde gestrande reizigers uit Curaçao terug in Nederland: ‘Echt een godschandaal’

noodopvang in een leegstaand verpleeghuis | Persbureau Curacao

Vier dagen later dan gepland komt de groep reizigers die strandden op Curaçao eindelijk aan op Schiphol. Zondag maakte de vlucht van de groep een voorzorgslanding op het Caribische eiland, omdat een ruit van de cockpit was gesprongen. Met name de noodopvang daar zorgde voor veel boosheid onder reizigers.

“We zijn naar een hospice gebracht waar mensen lagen te overlijden”, vertelt passagier Emmy Janssen. “De eerste mensen die daar aan zijn gekomen, zijn daar naar binnen gelopen en hebben dat gezien.” Maarten van Reeuwijk vult aan: “Er zijn passagiers ín de verpleegzaal terechtgekomen van dat hospice.” Hij noemt de hele gebeurtenis een “godschandaal”.

Een andere passagier verklaart zelf hotels af te zijn gegaan, op zoek naar een andere slaapplek. “Uiteindelijk hebben we de hele nacht op straat moeten doorbrengen, we hebben zelfs ‘s nachts op het politiebureau gezeten, omdat we het ook niet meer wisten.” Hij zegt nu vooral blij te zijn weer terug in Nederland te zijn.

Opvang in verpleeghuis

Een woordvoerder van TUI liet eerder al aan Hart van Nederland weten dat er noodopvang zou worden geregeld in een leegstaand verpleeghuis. Op het terrein waar het verpleeghuis staat, bevindt zich inderdaad ook een hospice. Hoe de reizigers bij het hospice terecht zijn gekomen, is de woordvoerder niet bekend.

Bron: Hart van Nederland

Artikel delen

8 reacties

  1. Tja Nederlanders he. Vooral van die bijdehandte 20-ers. Emmy en Maarten zijn het soort zeikerds die men liever kwijt dan rijk is. Waarschijnlijk liep eigenwijze Emmy met haar grote bek de verkeerde kant op, want zij wist het beter. Sukkeltje Maarten die zwaar onder de plak zit, hobbelde uiteraard achter haar aan. Ach ja kunnen ze weer klagen.

  2. Bij TUI gaat het enkel en alleen om de centen, die verdiend kunnen worden aan een klant . Het ergste is dat ze zich niet schamen, maar nog praatjes hebben (o.a. Petra Kok). Ze hebben duidelijk dit soort situaties niet in de hand. Als het nieuwe gebouw maar mooi is = enkel dom uiterlijk vertoon.

  3. Nou er waren veel passagiers uit de Dominicaanse Republiek aan boord en je hoort ze niet klagen. Nederlanders zijn over het algemeen zeikerds.

  4. Ja, als het ruitje in de cockpit er helemaal zou zijn geblazen dan hadden ze waarschijnlijk in een uitvaartcenter worden ondergebracht.
    Het is maar waar je prioriteiten liggen….

  5. Ik snap dat het wat minder is om in een leeg verpleeghuis te zitten maar beter dan niets.

    Denk aan hoe mensen in de Oekrainie nu zitten..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...