27 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

AntilliaansDagblad | Gestrande TUI-passagiers vandaag naar huis

‘Ruit cockpit gerepareerd op Curaçao’


Willemstad – Het toestel van TUI dat zondagnacht een voorzorgslanding maakte op Curaçao, vliegt vandaag terug naar Nederland met de 300 gestrande passagiers aan boord. De ruit van de cockpit zal worden gerepareerd op het eiland.

Dat heeft Rick van der Pluijm, hoofd TUI Dutch Caribbean & Suriname, gisteren desgevraagd aan het Antilliaans Dagblad bevestigd. ,,De ruit wordt gerepareerd en morgen vliegt het vliegtuig met de passagiers naar Nederland”, zei hij gistermiddag.

Het vliegtuig van TUI, een Boeing 787 Dreamliner, was in de nacht van zondag op maandag onderweg van de Dominicaanse Republiek, via Bonaire, naar Amsterdam. Na de tussenlanding op Bonaire ontdekte de gezagvoerder een barst in de ruit van de cockpit. Voor alle zekerheid is toen besloten om op Curaçao een voorzorgslanding te maken en niet de oceaan over te steken. Die landing verliep zonder problemen, maar de passagiers konden pas zo’n twee uur later van boord, in afwachting van onder andere douane- en immigratiepersoneel, omdat de luchthaven midden in de nacht gesloten is.

Omdat het geen noodlanding, maar een voorzorgslanding was, hoefden er geen speciale maatregelen genomen te worden, benadrukt Fayna Haseth, woordvoerster van Curaçao Airport Partners (CAP). ,,De melding kwam rond 22.00 uur binnen en het toestel van TUI is om 23.23 uur zonder problemen geland. Dat was na sluiting van de luchthaven. Op dat moment is er normaal gesproken geen vliegverkeer”, zegt Haseth.

Verschillende partijen moesten daarom personeel oproepen, denk aan werknemers voor grond- en bagageafhandeling maar ook douane- en immigratiemedewerkers. De hele afhandeling van de vlucht is volgens de normale procedures verlopen. De laatste passagier kon iets voor 3.30 uur in de ochtend naar buiten na controle van de immigratie en douane.

Het onderbrengen van de passagiers in hotels is de verantwoordelijkheid van de luchtvaartmaatschappij zelf, in dit geval reisorganisatie TUI. Van der Pluijm kon gisteren niet precies zeggen waar de passagiers werden ondergebracht. Petra Kok, woordvoerder TUI Nederland, zei tegen de NOS dat het vrij snel lukte om 200 van de 300 passagiers onderdak te bieden.

,,Het is ontzettend druk op Curaçao. Het is Pasen. We zijn als een gek aan het bellen geweest, maar hotels zitten bijna allemaal vol.” Volgens de Nederlandse omroep zou voor de laatste 100 mensen gisterochtend een hotel zijn gevonden. Alle 300 passagiers vliegen dus vandaag, met hetzelfde toestel waarmee zij zondag uit de Dominicaanse Republiek zijn vertrokken en een gerepareerde cockpitruit, verder naar Amsterdam.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra