27.3 C
Willemstad
• dinsdag 9 augustus 2022

Laatste reacties

AntilliaansDagblad | Vandalen slaan toe bij SGR-Groep

‘Diefstal en vernielingen in De Savaan’


Willemstad – Vandalen hebben in het weekeinde vernielingen aangericht in Het Savaanhuis en Zorgboerderij de Waarborg van Stichting Revalidatiecentrum Curaçao (SGR-Groep/Fundashon Verriet). Ook werden spullen en dieren gestolen.

In een persbericht legt de SGR-Groep uit dat deze vorm van vandalisme extra hard aankomt bij de groep die dagelijks gebruikmaakt van de faciliteiten. Op beide locaties worden mensen met een verstandelijke beperking of een vorm van autisme begeleid. ,,Dit heeft een enorm negatieve invloed op de emoties en het gedrag van onze cliënten. Zij komen elke dag heel enthousiast hiernaartoe voor hun activiteiten. Dit is dan ook veel meer dan alleen materiële schade. Hun hele wereld stort in op het moment dat je op een dergelijke wijze hun structuur en wat zij liefhebben kapotmaakt.”

De afgelopen maanden is er juist met vereende krachten en een enorme inspanning voor gezorgd dat er meer activiteiten, materialen en dieren konden worden aangeboden bij de locaties in De Savaan. ,,Om onze cliënten, ondanks de weinige financiële middelen, het best mogelijke te bieden.” De inbraak en vernielingen brengen de stichting ‘weer enkele stappen terug’.

Bij De Waarborg vinden, volgens de website, cliënten van Fundashon Verriet met een ‘matig verstandelijke beperking’ een dagbesteding. In 2013 is de zorgboerderij met hulp van donaties gerenoveerd en uitgebreid. Sindsdien zijn er paarden, ezels, varkens, koeien, pauwen, kippen en een eendenvijver. Op de plantage wordt groente en fruit verbouwd, zoals pompoen, banaan, zuurzak en tamarinde. In een kas groeien sierplanten en kruiden.

In Het Savaanhuis volgen onder andere kinderen van zes tot en met twaalf jaar met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) in de middag verschillende vormen van therapie, bijvoorbeeld op basis van paardrijden of spelen. Zij krijgen extra begeleiding bij dagelijkse en sociale vaardigheden, de invulling van hun vrijetijd en het omgaan met emoties.

De SGR-Groep heeft financiële hulp nodig om de twee locaties bij De Savaan weer op de been te krijgen. Wie de stichting wil steunen kan contact opnemen via info@sgrgroep.org of via telefoonnummer 5142510. Bovendien is het mogelijk een donatie te storten op naam van Stichting Vrienden van Fundashon Verriet (MCB-rekening 26738501, Prinsenlaan 5).

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra