27.7 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

PBC | Toerismesector zoekt dringend personeel en organiseert Island Job Fair

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – CHATA, de Curaçao Restaurant Association en Horecaf hebben de handen ineengeslagen en organiseren een Island Job Fair op 19 maart.

De belangenorganisaties in de toerisme-industrie zijn dringend op zoek naar personeel. Ze hebben uitgerekend dat de komende drie jaar er vier- tot vijfduizend banen vervuld moeten worden. Een tiental bedrijven is aanwezig op de Job Fair.

Het initiatief moet lokale werkzoekenden stimuleren om te solliciteren. Op de Job Fair worden verschillende mini-workshops gegeven met waardevolle tips voor werkzoekenden tijdens het sollicitatieproces. De Island Job Fair vindt plaats op zaterdag 19 maart, in de Royal Ballroom van het Curaçao Marriott Beach Resort.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

6 reacties

  1. Ja ja, Chata moet weer even laten zien dat zij er echt wel toedoen. Een job fair organiseren dat ken ik. Er zullen inderdaad kandidaten komen. De vrouwelijke kandidaten zullen over het algemeen maatje obesitas zijn, lange nepnagels, slonzige kleding die of te strak of maten te groot zijn, slecht schoeisel (slof) haren in alle kleuren en niet gekapt of slecht gekapt. Als ze hun mond opendoen komt er over het algemeen weinig uit. De heren zullen over het algemeen dik tot dun zijn, dreadlocks, gouden tanden en als zij spreken zal er ook niet veel intelligents uitkomen. Velen zullen net schoonmaak aankunnen. Hoe ik dat weet? In 2008 zelf op uitnodiging deelgenomen aan zo een job fair. Mijn taak was een crash course coaching te geven en kandidaten enigzins voor te bereiden. Dat was toen nog in het Plaza hotel (q.e.d.p.). Het was droefheid en treurnis helaas. Dankzij het fenomenale plan van Harold Lampe, OVEL en heks El hashje is het hele onderwijs naar den klote geholpen. Wat uitstroomt bestaat voor 99.8% uit niet klaar voor de arbeidsmarkt of vervolg onderwijs. En dat is zeer triest. Maar ja als je kijkt wat voor rotzooi er in Forti al sinds 1995 rondwandeld dan kun je niks anders verwachten.

  2. Sinds “Papiamento a bai skol” is het niks met de jeugd. Ze kunnen geen Nederlands, geen Engels en ook geen Spaans. Ik heb nog nooit 2 mensen Papiamento op dezelfde manier zien schrijven of spellen. Blijkbaar hebben ze daar ook moeite mee.
    Werkeloosheid komt niet door een tekort aan arbeidsplaatsen. De oorzaak van de vele werkeloze Yui di Korsou is dat zij niets kunnen. Te dom. Ze zijn alleen bruikbaar bij verkiezingen. Hoe verklaart men de talloze laag opgeleide buitenlandse arbeiders hier op het eiland ? Die kunnen wel werk vinden en de YdK niet !

  3. Halve interview, voor allen anders dan schoonmaak, voeren in Engels en Nederlands, and move on from there.
    Dat is, tenzij je anytime soon toeristen uit Botswana verwacht.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra