27 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

Nu.cw | Eilandsraad Saba bezoekt hydrocultuur boerderij

Leden van de Eilandsraad van Saba hebben dinsdag een bezoek gebracht aan de hydrocultuur boerderij van Gezondheid Farms. De leden konden tijdens dit bezoek de gewasproductie en het groeipotentieel van de boerderij bekijken.

Eilandsraadsleden Carl Buncamper, Eviton Heyliger en Esmeralda Johnson kregen een update over het nieuwe landbouwproject van de CEO van Gezondheid Farms Jim Garza. Zij konden de vorderingen zien die zijn gemaakt en de ontwikkeling van de showroom waar slamixen worden geteeld.

Volgens Garza is de boerderij voordelig voor het Bruto Binnenlands Product (BBP) van Saba. “Elke dollar die op de boerderij wordt uitgegeven, wordt voor honderd procent teruggestort in de BBP-belastinggrondslag”, aldus Garza.

De Eilandsraad heeft ook gesproken over het toegankelijk maken van verse, gezonde producten voor de gemeenschap. Het plan is om bewustwordingsprogramma’s aan te bieden om de gemeenschap te helpen met gezonder eten. Daarnaast is er gesproken over het creëren van educatieve programma’s om de jeugd te inspireren een carrière in de landbouw te overwegen.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

3 reacties

  1. Hier kan zo iets alleen als er van af het begin voordeel is voor iemand van de elite en dan word het initiatief direct leeg gezogen en opgezadeld met schulden en is het dood voor dat het geboren wordt.
    Dat heet dan “economische ontwikkeling”.

  2. Er zijn zoveel mogelijkheden als er een wil is en niemand van het bestuur vraagt om een “vrijwillige” contributie voor hun favoriete goede doel.
    En dat is waarom hier letterlijk niets van de grond komt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra