27 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

PBC | Silvania: einde aan nepotisme bij de belastingdienst

Persbureau Curacao

Het ging volgens de bewindsman om ministers, parlementariërs, hoofden van departementen, directeuren en commissarissen van overheidsinstanties of elke andere hoge functionaris in de publieke sector | Curacao Chronicle

WILLEMSTAD – Minister Javier Silvania van financiën zegt een einde te hebben gemaakt aan het bevoordelen van vriendjes en familie bij de belastingdienst. Dat stelt hij aan het eind van zijn verslag voor de centrale commissievergadering van de Staten.

Mensen met een hoge positie in het ambtenarenapparaat en de collectieve sector kregen jarenlang een voorkeuringsbehandeling bij de Belastingdienst.

Het ging volgens de bewindsman om ministers, parlementariërs, hoofden van departementen, directeuren en commissarissen van overheidsinstanties of elke andere hoge functionaris in de publieke sector. In die gevallen moest eerst groen licht worden gegeven door leidinggevenden bij de Ontvanger.

Volgens Silvania is deze situatie nu gestopt en heeft de regering Pisas orde op zaken gesteld.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

5 reacties

 1. Frappant hoe een onderzoek naar toppers altijd met een sissertje afloopt. Laatste nog een buchi di kaya voor 6 maanden de bak in voor….een fles whisky?
  Ons kent ons, en de regering mag zeker niet vallen!! Want dan verliezen ze allemaal , oppositie en coalitie, hun lucratieve inkomens.

 2. Het is pas afgelopen als er een strafrechtelijk onderzoek geweest is de schuldige ontslagen en veroordeeld zijn en het verduisterde geld terug in de staatskas is gestort.
  Dan is het verhaal bij de belastingen afgelopen, niet eerder.
  En dan is het de beurt aan de andere “lucratieve” bonussen voor de (ex) politici.

 3. Zolang de verantwoordelijke leidinggevenden voor deze oplichting niet zijn ontslagen en daardoor hun functie behouden is er nergens een eind aangemaakt. deze oplichters bedenken wel een ander truc hun vriendjes etc te plezieren.
  Waarom Silvania lachend op de foto staat ontgaat me. Behoort hij nu ook bij de vriendjes ??.

 4. “Volgens Silvania is deze situatie nu gestopt en heeft de regering Pisas orde op zaken gesteld”
  Hij is alweer aan het terug krabbelen:
  Het gaat blijkbaar alleen over ministers en statenleden van andere partijen.
  Voor hun is deze “gunstige regeling” tot een einde gekomen. Maar hoe zit het dan met de politici van mkfben de coalitie partner?
  Er zijn geen hoofden weg gestuurd.
  Was het dan toch alleen voor de bühne?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra