28 C
Willemstad
• dinsdag 16 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

AntilliaansDagblad | Hushang Ansary dreigde al eerder

Verzoek beslag vorig jaar ingetrokken; ook nu geen beslaglegging op BdC

Foto Hushang Ansary | Extra

Willemstad – Er is op dit moment géén beslag gelegd op de aandelen Banco di Caribe (BdC). In het verleden is het wel geprobeerd, zo blijkt nu, maar is het evenmin doorgezet.

Dat bevestigt de Centrale Bank CBCS desgevraagd tegenover het Antilliaans Dagblad. Vorige week ontstond er enige ophef omdat ochtendkrant Vigilante had bericht dat er van de zijde van Parman International bv (PIBV) van Hushang Ansary voornemens zouden zijn om beslag te leggen op de aandelen BdC.

Vanuit de hoek van Ansary ontving de AD-redactie tegenstrijdige berichten: ,,Speculatie”, zei een betrouwbare bron. ,,Het bericht is niet onwaar”, verklaarde een ander echter. Deze krant stelde daarop direct vragen aan de Centrale Bank en ontving deze week antwoord.

,,De aangekondigde verkoop van Banco di Caribe nv (BdC) zal inhouden een verkoop van de aandelen in BdC. De aandelen in BdC worden gehouden door Ennia Caribe Holding nv (ECH). Een verkoop van BdC zou kunnen worden bemoeilijkt door bij ECH beslag te leggen op de aandelen in BdC. Er is bij ECH op dit moment echter geen beslag gelegd op de aandelen in BdC. In het verleden is dat evenmin gebeurd.”

In verband met de berichtgeving vorige week haastte BdC-directeur Fons Simon zich om vooral te benadrukken dat een eventuele beslaglegging bij ECH op de aandelen in BdC ‘géén gevolgen heeft voor de tegoeden van de klanten van BdC’. Die klanten kunnen dan dus gewoon blijven beschikken over hun tegoeden bij BdC.

,,Het kan zijn dat Parman International bv (PIBV), Ansary of anderen alsnog zouden willen overgaan tot beslaglegging op de aandelen in BdC”, vervolgt het antwoord van de Centrale Bank. ,,Om daartoe te kunnen overgaan, moet eerst verlof van de rechter worden verkregen. De verwachting is dat de rechter zal besluiten om eerst te horen alvorens al dan niet dat verlof te verlenen.”

Want, zo voegt de CBCS eraan toe: ,,Een jaar geleden heeft PIBV de rechter al eens verzocht om verlof te verlenen voor het leggen van beslag op de aandelen in BdC. Destijds heeft de rechter besloten om eerst te horen, waarop PIBV het verzoek om het rechterlijk verlof meteen heeft ingetrokken.”

Dit komt overeen met de vragen die deze krant aan de Centrale Bank voorlegde, zoals: ,,Klopt het dat vorig jaar, nog vóór het kort geding waarin de rechter oordeelde dat de CBCS gerechtigd is om Ennia-dochter BdC te verkopen, een poging tot beslaglegging is gedaan door PIBV/Ansary op bezittingen in BdC?”

De redactie had vernomen dat het gerecht toen in verband met de poging tot beslaglegging had laten weten, alvorens daartoe verlof te verlenen, eerst ook de wederpartij(en) te willen horen. En verder dat dit verzoek nog vóór de behandeling door PIBV/Ansary werd ingetrokken. Deze informatie is nu officieel bevestigd door de CBCS.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra