30 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

Telegraaf | Curaçao vernedert Maagdeneilanden en houdt WK in het vizier

Patrick Kluivert vervangt tijdelijk Guus Hiddink als bondscoach Ⓒ HH/ANP

Curaçao heeft zaterdagavond (lokale tijd) in de kwalificatie voor het WK flink uitgehaald tegen de Britse Maagdeneilanden. De ploeg van interim-coach Patrick Kluivert was in Guatemala-Stad met 8-0 veel te sterk.

Kluivert neemt tijdelijk de nationale voetbalploeg van Curaçao onder zijn hoede, aangezien Guus Hiddink nog herstelt van het cornonavirus.

Curaçao is door de ruime overwinning net als Guatemala nog foutloos in de kwalificatie voor het WK in Qatar. Dinsdag strijden beide landen tegen elkaar om een ticket voor de volgende kwalificatieronde. Curaçao heeft genoeg aan een gelijkspel om door te gaan. Beide landen hebben na drie wedstrijden negen punten, maar het doelsaldo van Curaçao is beter.

De zes groepswinnaars uit de eerste ronde van de kwalificatiereeks van de Concacaf, de federatie voor landen uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied, gaan door naar de play-offs van later deze maand. De drie winnaars daarvan plaatsen zich voor de derde kwalificatieronde, waarin drie tickets voor het WK van 2022 in Qatar worden verdeeld. De nummer vier uit die ronde kan zich ook nog plaatsen voor het WK via een intercontinentale play-off. Suriname maakt net als Curaçao kans op een plek in de play-offs, maar de ploeg van Gorré moet dan dinsdag wel winnen van Canada, dat ook negen punten heeft en een beter doelsaldo.

BRON: Telegraaf

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. @ All:
    Hiddink zelf al was een twijfelachtig besluit van wie anders? Een PAR Vazal….. We kunnen doen ALSOF we het vergeten zijn, maar jullie kennen Drechi he? Die verkiest om te doen alsof hij iets vergeten is, maar onthoudt ALLES…..
    We weten nog allemaal heeeeeeel goed hoe het bijvoorbeeld een Davids en de andere zwarte jongens in het Nederlands elftal is vergaan onder zijn bewind toch?
    En Brian S: Je bent een echte BOMBA….. In opdracht van je meesters “De zweep erover, als het maar zwart is”…. Wacht maar…..

  2. We zullen niet zover komen. Tot nu wat wedstrijdjes tegen amateurlanden. Guatemala zal pittig worden en daarna de grote landen

  3. Moet Curaçao niet op zoek naar een vaste coach? De kans dat Hiddink op zijn 73ste nog van Corona herstelt en nog op het veld gaat staan is erg klein. Het blijft de vraag wat hebben wij in een land te zoeken waar meer dan 6500 gastarbeiders als gevolg van de slechte werkomstandigheden zijn omgekomen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra