30 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

DolfijnFM | Stickers autobelasting nog steeds niet geleverd

Curaçao heeft volgens de verzekeraars 90.000 auto’s op de weg.

Wie nu zijn autobelasting wil betalen, heeft een probleem. De belastingdienst is nog niet klaar om betalingen te ontvangen. De wet schrijft voor dat voor ieder voertuig voor 1 februari de belasting moet zijn voldaan. Anders mag je de weg niet op.

Maar de nieuwe stickers zijn nog niet binnen. De verwachting is, dat die eind januari worden geleverd en dan begint de verkoop meteen.

Curaçao heeft volgens de verzekeraars 90.000 auto’s op de weg. Dat aantal is waarschijnlijk hoger, omdat bij politiecontroles en ongelukken blijkt dat een groot deel niet verzekerd is of belasting betaalt.

Bron: DolfijnFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Dat is Curacao ten top!
  Wachten, lange rijen, te laat, opstoppingen, dringen, voordringen!
  Doordat er veel mensen op plekken zitten, ja “zitten”, waar ze niet horen, maar ja F& F cultur viert hoogtij.
  We zijn gewoon Haiti met een nederlandse reddingsboei om.
  Organiseren kunnen we niet, zeker niet met een pizzabakker aan het stuur die eigelijk als hoofdvaardigheid proces verbalen perforeren heeft,
  Volgens mij is er ook ergens anders een gaatje geperforeerd.
  Mensen , eerlijk is eerlijk, met een Pisas aan het stuur , die latinas , alles wat lang haar heeft, en zangeressen probeert te paaien omdat hij “premier”is, en op jouw kosten dineetjes betaalt, en een Bloeper en andere koekenbakker, kun je toch alleen maar bergafwaarts gaan?

 2. Oh ja. DRECHI VOOR JULLIE DAAR OP CURACAO. Elke bevolking krijgt de regering die het verdient. Jullie verdienen een regering met een Opperbevelhebber op zweetsokken. Misschien leren jullie eens een keer verstandig te stemmen, ook al betwijfel ik dat. Mij zullen jullie niet missen, maar dit is nu waarom ik geen enkele goesting heb om naar Curacao te komen voor vakantie. Mijn centen geef ik liever in een beschaafd land uit inplaats van een land met een structuur waar zelfs Haiti en Congo meewarig het hoofd voor schudden.

 3. Ja en dan lees je in de Extra van vandaag: Polis lo kontrolá vehíkulonan para un banda tambe riba kaminda públiko (https://extra.cw/polis-lo-kontrola-vehikulonan-para-un-banda-tambe-riba-kaminda-publiko/). Wat weer aantoont dat Curaçao een politiestaat is geworden, waar de politie de dienst wil uitmaken. Uiteraard zullen vele casussen enkeltje prullenbak krijgen als het voor de rechter komt. De meeste politieagenten zijn nog te dom om een fatsoenlijke proces-verbaal op te maken, laat staan de wet te interpreteren. Als de politie bij mij op privé terrein zou komen, dan zou ik dat zien als gewapende invasie van mijn eigendom.

 4. Atrobé weer het bewijs cu nos mes no por .
  Het is pappen en nat houden .
  De regeringen komen en de regeringen gaan ,
  maar alle ellende die er zijn blijven bestaan

 5. Men komt er pas achter om nieuwe stickers te laten maken als het nieuwe jaar al begonnen is. Dat is onze “cultuur ” want het is al vele jaren de gewoonte. Nu komt het door Corona, andere jaren door Pascu of voorbereiding voor karnaval.
  Er schijnt ook geen wettelijke bepaling te zijn dat de sticker op de voorruit geplakt moet worden, het staat wel aangegeven maar vele autobezitters doen dit gewoon niet. Heb wel eens gevraagd of er een but op staat als men de sticker niet opplakt. Zelfs de politie weet daar geen antwoord op. Zij houden dus voor joker de auto’s aan van de eigenaren die wel betaald hebben maar geen sticker opgeplakt hebben.
  Er rijden legio auto’s rond zonder sticker, met 1 nummerplaat, donkere ramen, slechte verlichting etc.etc. en laten we niet vergeten het van richting veranderen aangeven en door rood stoplicht rijden.
  Men gaat dus nu meer controleren volgens de M.P. ??
  Vele jaren geleden heeft men enkele (nep) camera’s opgehangen. Toen men tot daden over wilde gaan bleek dat e.e.a. ook niet in een wet vastgelegd was. Tot op heden is daar ook niets meer aan gedaan daar de camera’s verdwenen zijn.
  Weer veel woorden van onze M.P. maar daden blijven uit.

 6. OOK weer geweldig gepland toch? En dan allemaal tegelijk hutjemutje in de ellenlange rij waaacchhhten op de betaalpunten in coronatijd. Hoe primitief mag je denken?
  Net zo primitief als het wegdek inderdaad.
  Al die wachttijd = hoeveel economische schade aan werktijd?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra