28 C
Willemstad
• dinsdag 16 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

DolfijnFM | Patiënten op Curaçao met een acute neurologische aandoening kunnen terecht in het CMC

Er is speciale apparatuur aanwezig en de verpleegkundigen zijn getraind in het snel signaleren van lichamelijke veranderingen en het voorkomen van complicaties, zoals verstikking en trombose | Solange Hendrikse

Patiënten op Curaçao met een acute neurologische aandoening kunnen vanaf nu terecht in het CMC. Het nieuwe ziekenhuis heeft zijn eerste Neuro Care Unit met vier bedden geopend op de verpleegafdeling Neurologie.

Er is speciale apparatuur aanwezig en de verpleegkundigen zijn getraind in het snel signaleren van lichamelijke veranderingen en het voorkomen van complicaties, zoals verstikking en trombose.

De unit is bedoeld voor patiënten met bijvoorbeeld een hersenbloeding, epilepsie, trauma en spierziekten. Neurologiepatiënten, die speciale aandacht nodig hebben lagen eerst op de hartbewakingsafdeling.

Bron: DolfijnFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Nee Dames… Ze zeiden “neurologisch” niet “psychiatrisch”. Jullie moeten iets verderop zijn. Niet dringen. Gewoon aansluiten achter Kaat en Bram.

 2. Business in een business..
  4 neuro ic bedjes. Ja er waren nog een hele lading ic bedden over niet waar van de nl donatie.
  Is gewoon een afsplitsing die neurologen zagen hun inkomsten dalen door zogenaamde ic bed “te korten” De IC is specialist neutraal. De patiënt die er ligt de behandelend arts factureert.
  De hartbewakingen afdeling heeft 8 /11 bedden. Maar daar is de hart kant de specialist / baas en die krijgt dan de vergoeding. Hun afdeling.
  Dus die neurologen gingen piepen en die hebben 4 bedjes apart opgetuigd.
  Kassa. in hun eigen afdeling.
  Dat is waar het om draait bij Curaçao specialisten. Kassa.
  Want als ze goed zijn dan werkten ze voor heel veel meer geld in het eigen land. Maar daar kunnen ze niet de dingen doen die hier wel mogelijk zijn.
  Door het volsagen oontbreken van controle.
  De hart afdeling wordt grotendeels gerund door Spaans taligen. Die in Colombia en ook Venezuela veel minder zouden verdienen. Opportunisten.
  De rest zijn arts assistenten die dingen op Curaçao kunnen doen wat in NL nooit mogelijk zou zijn.
  En wij zijn bang voor corona op een eilandje met de meeste botica.s medicijngebruik en huisartsen per hoofd van de bevolking ter wereld.
  Nou… Is het zoveel beter daardoor hier. Ik dacht t niet.
  Maar ik moet wel zeggen het CMC heeft een party spullen pfff niet te geloven. Beter dan heel veel ziekenhuizen in NL. Maar ja. Het overzicht en de uitvoering lees leiding is gewoon prut. Het blijft een ongeorganizeerd zooitje. zolas het Shehos ook altyd was. De leiding regeerd vanuit hun stoel en weigert elke dag door hun ziekehuis te lopen. En nu in een CMC veel te groot en idoot ruim waar je zo.n beetje verdwaalt en het volslagen ontbreekt aan duidelijke bewegwijzering.
  En ook controle is nul, hoofd inspectie S.K. is een flapdrol. Statistiek is z.n “hobby” nou daar merken we niks van.
  Ja er is een nieuw ziekenhuis maar het is een totaal onfunctioneel gedrocht. Totale verpilling. Gemaakt door idioten met grootheids waanzin.

 3. In eerste instantie dacht ik, spierziekte? Dat hoort toch niet in deze rij? Maar toen dacht ik gelijk aan ALS ook wel bekend als de Lou Gehrig’s disease. ALS (amyotrofische laterale sclerose) is een dodelijke zenuw/spierziekte waarbij je spieren één voor één uitvallen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra