30 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

DolfijnFM | Curaçaose atleten in actie tijdens komende FBK Games

Ook Liemarvin Bonevacia, en Ramsey Angela zijn in Hengelo van de partij op de 4×400 estafette. De FBK Games worden zondag in Hengelo gehouden | ParadiseFM

Churandy Martina doet voor de veertiende maal mee aan de Fanny Blankers-Koen Games in Hengelo. Dit jaar komt de Curaçaose atleet in actie op de 200 meter.

Zijn mooiste herinnering aan Hengelo komt volgens de 36-jarige Curaçaose sprinter uit 2009 toen hij als eerste atleet ooit op Nederlandse bodem onder de 10 seconden op de 100 meter liep: 9,97.

Ook Liemarvin Bonevacia, en Ramsey Angela zijn in Hengelo van de partij op de 4×400 estafette. De FBK Games worden zondag in Hengelo gehouden.

Bron: DolfijnFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. @ericlapas schreef;
  “Beste @Mano, Ik weet het niet van die neusharen wat ik wel kan, is zeggen of een vrouw van nature een blondine is. Dat is meer mijn specialiteit.”

  Beste ericlapas, wat een vaag antwoord. Het is niet dat ik vervelend wil doen/zijn, maar ik vroeg niet wat jouw specialiteit is, hoewel ik best snap wat je bedoelt.

  De vraag was of de neushaartjes van mensen met kroeshaar ook echt kroes zijn. Dat ik het zo graag wil weten komt omdat verleden jaar toen een vriendin opmerkte dat mijn neushaartjes uit mijn neusgaten dreigden te groeien, zij zich afvroeg of de neushaartjes van mensen die kroeshaar hebben ook echt kroes zijn.

  De reden dat ik deze vraag specifiek aan jou stel komt omdat je door de jaren heen zelf tientallen malen verteld hebt dat je een neger bent, een trotse neger etc en etc. Ook als je het googled krijg je het antwoord niet. Nu is het zo dat ik niet zomaar een kroesharige met zo’n vraag kan overvallen, ik heb mijn leven lief. Het zou als racisme kunnen overkomen hoewel het in dit geval niets met racisme te maken heeft. Het is eerder een intieme vraag.. Zeg maar een ongemakkelijke vraag.

  En vergis je niet, ook lichtgetinte mensen hebben soms kroeshaar, het gaat mij dus niet om huidskleur, maar puur om het haar. En jij bent als ik het goed heb een neger. Ik zeg liever zwarte hoor, maar goed.

  https://dev.knipselkrant-curacao.com/nrc-ik-werd-lager-ingeschat-door-mijn-huidskleur/

  Dus voel ik mij vrij en onbezwaard om genoemde vraag aan jou te stellen. Bovendien heb je behalve de neushaarvraag ook mijn eerste vraag nog niet beantwoord. Niet dat je daartoe verplicht bent hoor. (wink)

 2. Beste @Mano, Ik weet het niet van die neusharen wat ik wel kan, is zeggen of een vrouw van nature een blondine is. Dat is meer mijn specialiteit.

 3. ericlapas schreef;
  “Beste @Mano, ik vond mijn reactie ook iets te negatief, vandaar dat ik daarna een nieuwe reactie heb geplaatst. Het laatste wat ik wil is iemand van het negroïde ras beledigen.”

  Beste ericlapas, wat beweer je nou weer? Het nodeloos afzeiken van welke sporter dan ook heeft helemaal niets met negroïde ras te maken? Dat is hier helemaal niet aan de orde. Zowel Mossel’s reactie als de mijne reppen niet over zwart of negroïde. Jij bent echt de enige die huidskleur er bij haalde..

  Bovendien bestaat er niet zoiets als ‘ras’. Dat is allang achterhaald. Wat er bestaat is de homo sapiens = de moderne mens. Biologisch (wetenschappelijk) onderzoek heeft uitgewezen dat er ‘soorten mensen’ bestaan, uiterlijke verschillen etc., geen rassen. Biologen hebben heel lang de homo sapien bestudeerd. Wel is bewezen dat er in het verre verleden, 200.000 jaar en nog verder in de tijd, wel verschillende humanoïde rassen op deze planeet rondhuppelden. Nog iets ericlapas, zwarte mensen beledigen elkaar iedere dag, hetzelfde geldt voor blanke en mongoloïde mensen.

  Maar ik heb jou een paar = 2 vragen gesteld. Waarom ontwijk je die? Dat van ‘kroeze neushaartjes’ is een bloedserieuze vraag hoor. Je ziet mij toch geen (lol) hebben?

 4. @William, “respect wat er van Curaçaose bodem komt, zowel in baseball als atletiek.” Helaas blijft het daarbij, Churandy Martina moet waarschijnlijk tot zijn 40ste doorgaan want de MBO opleiding waar hij in de States mee bezig was heeft hij het niet afgemaakt.

  Het blijft voor mij een raadsel waarom zwarte atleten nooit doorgroeien naar een bestuursfunctie, zelfs Willem Alexander was lid van het IOC en dat voor iemand die nooit gesport heeft en ook nog een bierbuik heeft ook nog.

 5. Het zijn mooie en snelle atleten
  respect wat er van Curaçaose bodem komt, zowel in baseball als atletiek. Het zou de altijd negatief reagerende reaguurders sieren een keer zelf iets te presteren.
  Just saying.

 6. Beste @Mano, ik vond mijn reactie ook iets te negatief, vandaar dat ik daarna een nieuwe reactie heb geplaatst. Het laatste wat ik wil is iemand van het negroïde ras beledigen.

 7. @ericlapas schreef;
  “De man is in Nederland een graag geziene gast op TV, hij voldoet aan alle vooroordelen die blanken over negers hebben, vriendelijk en dom.”

  Beste ericlapas, kun je ook beargumenteren waarom jij vindt dat Churandy Martina dom is?

  Vriendelijkheid lijkt mij trouwens geen vooroordeel, maar eerder een goede eigenschap. En waarom denk je dat alle Nederlanders, jij schrijft “blanken”, voldoen aan de vooroordelen die jij hen toeschrijft?

  Weet je wat ik denk ericlapas? Jij hebt pas echt iets tegen blanken, zoals je de Nederlanders noemt. Dat is voor mij zo duidelijk als een klontje. Je hebt het altijd, al jaren, over negers, soms benoem je jezelf ook als zijnde een neger. Als dat geen minderwaardigheidscomplexen/gevoelens zijn dan vreet ik mijn staart op.(lol) Ik zeg toch liever zwarte i.p.v. neger, maar als je jezelf wilt beledigen vind ik het ook prima hoor ericlapas.

  Ongeveer een jaar geleden merkte een vriendin op dat mijn neushaartjes haast uit de mijn neusgaten groeiden. Ik heb er eigenlijk nooit opgelet. Nou, zo erg was het ook niet, maar goed, met een schaartje knipte ze de uitstekende haarpuntjes af. Sindsdien let ik er wel op. enfin

  @Ericlapas, ik heb een vraag voor jou. Aangezien je het veelal over negers hebt zou ik graag het volgende willen weten, want ik weet het echt niet. Hier komt ie dan; zijn de neusharen van mensen met kroes haar ook kroes? Dus kroeze neushaartjes?

 8. @abraham Mossel schreef;
  “Martina 36 jaar gaat weer effe sprinten!!!, is het geen tijd om effe afscheid van dat geren Martina of heb je al je gewonnen prijzen geld nu er al helemaal door gejast, hebben ze bij de KNAB geen baantje voor jouw. Alle 1e winnaars sport mensen / vrouwen hebben een goeie job er aan over gehouden 0f kan IK BEN ZO BLIJ niet lezen of schrijven,”

  Ik snap jouw hatelijke uitval naar die man niet Mossel. Je lijkt wel een wijf. Ja, hij is 36 en gaat weer ff sprinten! Wat heb jij daar tegen Mossel? Is het jouw zaak dat hij nog geen afscheid neemt? Is het niet zijn zaak? Heb je er een of ander belang bij?

  En als hij zijn eerlijk verdiende geld doorheen heeft gejaagd, met nadruk op ‘eerlijk’ Mossel, moet hij toch zelf weten? Het gaat jou helemaal niets aan! Denk je echt dat hij niet zou weten eigenlijk te oud te zijn (natuurlijk niet zo oud als jij) (lol) om zo’n zware uitdaging aan te gaan? Mag hij het niet proberen of hopen? Hopen dat het misschien nog één laatste kans is om te volbrengen wat hij zo hoopt? Wie zegt dat hij niet kan schrijven of lezen? Ik heb eens ergens gelezen dat hij redelijk kan lezen en schrijven, dan wel niet het Nederlands, maar wel de Engelse taal, (Amerikaans Engels). Hij schijnt in Amerika een paar cursussen gevolgd te hebben.

  Wat bezielt je mossel? Jij bent hier één van de weinigen die Churandy Martina op handen droeg. Altijd maar beweren dat je hem zo mag, dat je hem zo’n aardige kerel vindt etc en etc…en nu? Nu zit je de man uit te kafferen, te beledigen en te discrimineren vanwege zijn o.m. mindere prestaties en zijn taalgebruik. En dat alles totaal onverdiend! Mossel, je gedraagt je ronduit LAF! Het ergste is dat je een volwassen, zowat bejaarde man bent. Je had bij wijze van spreken zijn opa kunnen zijn. Ja, wat je allemaal over die man schrijft noemt men ploertig gedrag.

  @A.Mossel schreef;
  “of is het dat je met Gerrit de Raaf als schoot hondje door de crim liet rond rijden in een sport wagen ” cq Ezel” wat Nederland niet zo leuk vond??.Nederland heeft alles voor je betaald en Gerrit de Raaf cq oplichter mocht er met de eer er van door.”

  Wat voor nonsense zit je weer te uit te kramen Mossel? Schotte was destijds min.pres., of jij en anderen het leuk vonden of niet. Overal, in elk land/eiland is het helemaal niet ongebruikelijk dat staatshoofden, minister-presidenten etc. meeliften op het succes van hun zogenoemde sporthelden. En hoe kom jij er op dat Nederland het niet leuk vond? Het wel leuk vinden of niet heeft er niets mee van doen man. Heeft Nederland het soms op één of andere wijze aan jou laten weten, naar jou gemaild, je persoonlijk ingelicht of iets dergelijks?

  @A.Mossel schreef;
  “IK BEN ZO BLIJ foutje straaks als je bent uit gelopen mag je op de blaren gaan zitten of mag je ook minister worden bij de MFK Pik kennende zit dat er zomaar in voor een hardloper zonder scholing.”

  Maar wat heeft die man nou te maken met Curaçaose politiek? Wie zegt dat hij minister wil worden Mossel? Als die Pik p. waar je zo’n hekel aan schijnt te hebben inderdaad Churandy Martina benaderd om minister van weet ik veel te worden dan is hij(Pik) inderdaad niet goedsnik.

  Ik weet niet of C.M. werkelijk niet geschoold is of laaggeschoold, hooggeschoold is hij zeker niet. Ik betwijfel trouwens ten zeerste of hij na de sprint op de blaren gaat zitten, hij weet immers dat de kans zich te kwalificeren voor de 200m sprint een bijna onmogelijke is, gezien de vele jonge sprinters die meer kans maken.

  Ik zie het als volgt. Ch.Martina is zich terdege van bewust dat hij voorlopig alleen middels atletiek geld kan verdienen en opzij kan zetten om toch een wat makkelijker leven te kunnen leiden. Ik ben er zeker van dat hij genoeg adviezen heeft gekregen van zijn trainers, managers, en anderen die hem een warm hart toedragen. Ik denk trouwens dat Ch.Martina meer waarde hecht aan de adviezen van zijn Nederlandse ‘adviseurs’ dan die van eventuele Curaçaose adviseurs.

  Ja, ik kan dan wel niet mee ouwezeiken over de Curaçaose politiek, vind ik trouwens niet erg. Ik moet er niet aan denken dat ik ook zo verknipt zou moeten reageren op de politieke ontwikkelingen op Curaçao.

  Maar wat ik wel kan is belangeloos optreden voor een sportman die zich niet kan verdedigen tegen al deze onverdiende lafhartige shitzooi over hem geschreven.
  Bovendien is het zeer waarschijnlijk dat Ch.Martina deze hier op het forum zeer kwaadaardige opmerkingen niet onder ogen zal krijgen. Hij is hier onverdiend de underdog, de domkop, de sukkel.

  Ik ben geen psycholoog noch psychiater, maar zo moeilijk is het niet te concluderen dat zowel Mossel als ericlapas voer zijn voor de twee genoemde beroepsgroepen. (lol)

 9. De vraag is waarom deze man zo lang doorgaat, waarschijnlijk zit geen maatschappelijke carrière in het verschiet. Het probleem als iemand alleen met sport bezig is en niet aan de toekomst denkt.

  Miljonair worden met atletiek is alleen voor de allergrootsten zoals Usain Bolt weggelegd.

  Als Martina out of the box durft te denken, is de NFL (American Football league) iets voor hem.

  Binnen de NFL hebben ze grootte behoefte aan Widereceivers en Runningbacks die de 100 meter onder de 10 sec. kunnen lopen.

  Het salaris is ook niet mis, een speler als Patrick Mahomes bijvoorbeeld die krijgt $45 miljoen per seizoen. Maar ja, dat is een Quarterback en dat is een speler waar intelligentie juist een rol speelt. De Quarterback is de speler die de strategie samen met de coach bepaalt dus dat zal niet geschikt voor Churandy Martina zijn.

  Een runningback daarentegen hoeft niets te doen dan de bal van de Quarterback te nemen en met verstand op nul zo snel mogelijk rennen en proberen de Endzone van de tegenstander voor een touch down te bereiken.

 10. De man is in Nederland een graag geziene gast op TV, hij voldoet aan alle vooroordelen die blanken over negers hebben, vriendelijk en dom.

 11. Martina 36 jaar gaat weer effe sprinten!!!, is het geen tijd om effe afscheid van dat geren Martina of heb je al je gewonnen prijzen geld nu er al helemaal door gejast, hebben ze bij de KNAB geen baantje voor jouw. Alle 1e winnaars sport mensen / vrouwen hebben een goeie job er aan over gehouden 0f kan IK BEN ZO BLIJ niet lezen of schrijven, of is het dat je met Gerrit de Raaf als schoot hondje door de crim liet rond rijden in een sport wagen ” cq Ezel” wat Nederland niet zo leuk vond??. Nederland heeft alles voor je betaald en Gerrit de Raaf cq oplichter mocht er met de eer er van door IK BEN ZO BLIJ foutje straaks als je bent uit gelopen mag je op de blaren gaan zitten of mag je ook minister worden bij de MFK Pik kennende zit dat er zomaar in voor een hardloper zonder scholing.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra