26 C
Willemstad
• maandag 8 augustus 2022

Laatste reacties

PBC | Royal Carribbean Cruiseschip mag Aruba en Curaçao niet in vanwege Covid19-uitbraak

Persbureau Curacao

Foto Persbureau Curacao

Een cruiseschip van Royal Caribbean is gisteren de toegang tot Aruba en Curaçao ontzegd nadat 55 volledig gevaccineerde bemanningsleden en passagiers Corona hadden opgelopen. Dit gebeurde nadat de Odyssey of the Seas enkele dagen geleden was vertrokken uit Fort Lauderdale.

De gezondheidsautoriteiten op Curaçao weigerden het schip aan te meren omdat het percentage besmette mensen aan boord te hoog was. Volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth waren er woensdagochtend 51 positieve gevallen aan boord.

Kans groot

Eergisteren waren achttien bemanningsleden positief, gisteren 36 en vanmorgen waren dat er 51. Gerstenbluth meldt dat meerdere bemanningsleden niet in quarantaine hebben gezeten, dus hij acht de kans groot dat ook passagiers besmet zijn geraakt.

“Curaçao staat niet te springen om deze mensen op het eiland te ontvangen, zeker niet met de huidige cijfers op het eiland”, zegt Gerstenbluth.

Ook op Bonaire werd een cruiseschip geweigerd na een corona-uitbraak aan boord. Dat schip is inmiddels op weg naar de thuishaven in Miami,

Het is onduidelijk of de zeer besmettelijke Omicron-variant, die zich momenteel snel over de wereld verspreidt, verantwoordelijk is voor de gevallen die op beide cruises werden ontdekt.

Verplicht

Volgens Royal Caribbean biedt de Odyssey of the Seas plaats aan maximaal 5.500 gasten plus 1600 bemanningsleden. Het is niet duidelijk of het schip tijdens deze reis volledig bezet is.

De regels van Royal Caribbean schrijven voor dat alle reizigers aan boord van een schip van 12 jaar en ouder volledig moeten zijn gevaccineerd en negatief moeten testen voor vertrek.

De cruisemaatschappij zegt dat het “sterk aanbeveelt” dat gasten een boosterdosis krijgen voorafgaand aan de reis, maar dit is momenteel niet verplicht. Bemanningsleden moeten ook volledig zijn ingeënt en “minstens één keer per week” testen.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

2 reacties

  1. Hele bemanning en alle passagiers volledig gevaccineerd en getest voordat ze aan boord gingen. Tijdens de cruise blijkt dat er toch mensen besmet raken. Voor dat de schepen hun thuishaven in Florida weer bereiken zullen er waarschijnlijk honderden nieuwe besmettingen bij komen. Kunnen de experts William en Lionfish dit gebeuren aan ons niet gevaccineerden verklaren ? Met grote belangstelling wachten wij op de uitleg waardoor we eventueel alsnog overtuigd worden om de spuitjes te laten zetten.

  2. Weet niet of het nog steeds zo is maar vroeger hadden de bemanning van schepen veel respect voor geüniformeerde diensten, zoals douane en immigratie. Zo zagen we vroeger douaneambtenaren in hun vrije tijd of gepensioneerden in uniform aan boord van schepen gaan om eten te bietsen of in Scharloo kofferbakken gratis met groente en fruit te laten vullen door die arme Venezolanen. Wat zijn we toch een walgelijk volk!!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra