29 C
Willemstad
• zaterdag 13 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

PBC | Minister Pietersz-Janga begint zaak tegen oud-inspecteur Volksgezondheid, Jan Huurman

Persbureau Curacao

Gezondheidsminister Dorothy Pietersz-Janga (MFK)

Dorothy Pietersz-Janga gaat aangifte doen van smaad en laster tegen Jan Huurman. De oud-inspecteur-generaal van Volksgezondheid is in de ogen van de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur zijn professionele boekje te buiten gegaan.

Volgens de minister beschadigt de oud-inspecteur met zijn uitlatingen in het boek en in een ingezonden stuk in de krant haar ministerie en de inspectie.

Huurman publiceerde onlangs een boek over zijn tijd als inspecteur en inspecteur-generaal van de Inspectie voor Volksgezondheid op Curaçao.

Huurman schetst in zijn boek zijn belevenissen tegen de achtergrond van de cultuur van de Curaçaose samenleving. Schrijnende armoede en (corrupte) rijkdom. Vriendjespolitiek en racisme. Spanningen tussen de oorspronkelijke bevolking en de Nederlandse ex-kolonisator. Grote economische problemen, financieel op het randje van faillissement.

Volgens de minister beschadigt Huurman met zijn uitlatingen in het boek en in een ingezonden stuk in de krant haar ministerie en de inspectie.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

14 reacties

 1. Ze besteedt belastinggeld liever aan advocaten (F&F??) om dit soort spelletjes te spelen dan aan gezondheidszorg voor de bevolking.

 2. Van gek en corrupt tot nog gekker? En dat is een Minister? Beter gaat ze borden wassen bij de Marche en zich inzetten voor ons Land. Hallelujah, ki un berguensa pa nos Pais

 3. “Deze minister heeft laatst het parlement gevraagd om haar tijd te geven om te leren”.

  Op de startbaan van mijn vlucht naar Miami riep de gezagvoerder dit ook : geef mij de tijd , ik ben nog in opleiding, geef me de kans om te leren een vliegtuig te besturen.. Ik heb de purser gevraagd terug te keren zodat ik het vliegtuig kon verlaten.

 4. Deze minister heeft laatst het parlement gevraagd om haar tijd te geven om te leren. Het voeren van een kansloze rechtszaak zal wel onderdeel van dat leerproces zijn. Het is toch de belastingbetaler die het betaalt.

 5. E minister aki ta ahinda mas desubika di lokual mi tabata pensa. E mes tin boter riba su kabes i e ta bai hasi aangifte kontra ex inspecteur Huurman.E mes NO tin nada di haber ku e kosnan ku su antesesornan a hasi of laga.Duidelijk pami ta ku e aktual inspekteur no tin e b…. pa defende su mes i ta usa su minister ku a pifia basta kaba, hasiele pe. Mi ta hopi kurioso pa waak kiko Rechter ta bai pensa riba esaki. Inkreibel.E minister aki,realmente e ta dokter di kas? Registra na BIC komo dokter di kas? E ta kome masha tiki di gezonheidszorg i menos ahinda di bestuur.E posishon aki ta kedele hopi grandi i ta laga su mes usa dor di terseronan ku ta hinke ahinda den mas problema,e bia aki,no su problemanan. Pober Korsou! Quo Vadis?

 6. “Spanning tussen oorspronkelijke bevolking en de Nederlandse ex-kolonisator”,
  Huur Huurman voordat u onzin uitkraamt zou het u sieren, zijnde een belezen man, om “Curacao, van kolonie tot autonomie” uitgegeven in 1961 door dr. Joh. Hartog te lezen. Een boek dat gebruikt werd op de HBS scholen van Curacao en ook op de afd. Kweekschool van het Radulphus College.
  De oorspronkelijke bewoners van Curacao waren Caquetios Indianen die door Spanjaarden werden gevangen genomen en als slaven verkocht op Espanola, huidige Sto. Domingo. Van 1502 na de ontdekking, tot de komst van de Nederlandse koopvaarders in 1634 waren er geen Afrikaanse slaven op de eilanden Aruba, Bonaire, en Curacao. In 1640 werden de eerste slaven, die de Nederlandse kapers buit hadden gemaakt op St. Kitts, naar Curacao overgebracht. Pas in 1657 is Peter Stuivesant begonnen met grootschalige handel in slaven.
  Dus meneer Huurman oorspronkelijke bewoners van Curacao zijn de Caquetios indianen van de noordkust van zuid Amerika, daarna kwamen de Spanjaarden, daarna de Hollanders en een stoelendans met ook Engelsen en Fransen. Er waren altijd achterblijvers. Dus over oorspronkelijke bewoners is altijd een misrepresentatie van de geschiedenis om Afrikaanse slaven als originele bewoners te beschouwen. Het op gespannen voet leven is niet bij de bewoners van het eiland, die trouwens heel goed met elkaar omgaan, maar gespannen voet tussen de lokale politici die vanwege hun vaak zeer lage iq en opleiding niet weten wat en hoe ze de problemen moeten oplossen. En daar komt nog bij het geld verkwisten van de overheid, en als men verkozen wordt, geloven dat zij nu de nieuwe eigenaren zijn met alle gevolgen ervan.
  Tot slot heer Huurman, in de korte tijd dat u op het eiland woonde heeft u niet de tijd genomen om het eiland echt te leren kennen en met de bewoners echt te communiceren.

 7. Inderdaad prima plan. Geeft Huurman de gelegenheid e.e.a. in woord en geschrift toe te lichten.
  Wordt nog een feestje als ze het beleid, de grappen en grollen van haar voorgangers moet gaan verdedigen.

 8. Natuurlijk zij gaat aangifte doen.
  Zij die haar boekje ver te buiten ging.
  Zij die vrienden wilde bevoordelen ten koste van de bevolking.
  Smaad is pas smaad als het niet waar is.
  Ik denk dat huurman dit niet erg gaat vinden,
  Ik denk wel dat het de belastingbetaler weer geld gaat kosten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra