28 C
Willemstad
• dinsdag 16 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

PBC | Glenn Helberg wint Jos Brink Oeuvre Prijs

Persbureau Curacao

Helberg zet zich al jaren in voor de lhbti-beweging in het Caribische deel van het Koninkrijk.

Glenn Helberg heeft de Jos Brink Oeuvre Prijs gewonnen. Dat meldt de NOS. De Curaçaose psychiater en activist ontving de prijs in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Helberg zet zich al jaren in voor de lhbti-beweging in het Caribische deel van het Koninkrijk. Daarnaast is hij actief voor de gehele Nederlandse lhbti-gemeenschap. Met zijn werk probeert hij de verbinding te zoeken tussen verschillende groepen.

“Glenn Helberg is de mental health father van de queer community”, concludeert de jury. “In een wereld die polariseert, is Glenn voor de verbinding en stelt hij zich open om te luisteren. Hij is heel erg menselijk en zet zich intersectioneel in. Inmiddels heeft hij een enorm oeuvre neergezet en daarmee is hij ook echt een terechte winnaar van de Jos Brink Prijs 2021”, aldus het juryrapport.

10.000 euro en kunst

De oeuvreprijs, een geldbedrag van 10.000 euro en een kunstwerk, gaat iedere twee jaar naar een persoon of instelling die zich inzet voor acceptatie en veiligheid van lhbti’ers.

De prijs is vernoemd naar de in 2007 overleden televisiepresentator Jos Brink. Het is de zevende keer dat de prijs is uitgereikt. De prijs wordt in opdracht van het ministerie van Onderwijs uitgereikt.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

2 reacties

  1. Velen denken dat homoseksualiteit iets van de moderne tijd is, heren die uit verveling seks met elkaar hebben.

    Het zou best eens waar kunnen zijn want er is geen enkel geval van homoseksualiteit van vroeger bekend. Van homoseksualiteit tijdens de slavernij is niets bekend..

    Stel je voor toen Tula en Carpata op Christoffel zaten en omringd door de Nederlandse soldaten dat Tula tegen Carpata zei, laten we het even daar in de bosjes om de beurt met elkaar doen dan sterven we straks in elk geval gelukkig.

    Ben benieuwd of we dan anders over Tula en Carpata zouden denken, zullen ze dan nog steeds onze helden zijn?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra