33 C
Willemstad
• donderdag 11 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

PBC | Akkoord Curaçao en Nederland over verbetering vluchtelingenopvang

Persbureau Curacao

Premier Gilmar Pik Pisas en staatssecretaris Alexandra van Huffelen | Persbureau Curacao

Nederland en Curaçao hebben ‘een gemeenschappelijk belang’ om de opvang van ongedocumenteerde Venezolanen op het eiland te verbeteren. Dat heeft staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Koninkrijksrelaties zaterdagmiddag gezegd tegen het ANP.

Ze had eerder die dag een bezoek had gebracht aan de barakken van de SDKK-gevangenis, waar voornamelijk Venezolaanse vluchtelingen worden opgevangen.

Van Huffelen bezocht de onderkomens met de Curaçaose minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas. Ze bekeek de nieuwbouw en sprak met enkele Venezolanen die vastzitten. Pisas fungeerde daarbij als tolk voor de Nederlandse staatssecretaris.

De minister-president benadrukte zelf dat ook Curaçao een verbetering van de opvang wil. Nederland heeft in januari de financiering voor verbouwing van de barakken uit onvrede over de rol van Curaçao hierbij stopgezet. Maar volgens Pisas was dat onder meer het gevolg van problemen met de aanlevering van bouwmaterialen en personeelsgebrek.

Amnesty International

Amnesty International bracht in oktober vorig jaar een vernietigend rapport uit over de opvang. Tijdens een werkbezoek van Amnesty in december lukte het niet een afspraak met Pisas te maken, die tevens minister van Justitie is.

Pisas legde zaterdag uit dat een eerdere afspraak niet doorging wegens ziekte. Hij zei dat Amnesty in maart opnieuw komt en dat hij dan zeker met de organisatie om de tafel gaat. Ook is Curaçao volgens hem al begonnen met enkele aanbevelingen die de mensenrechtenorganisatie heeft gedaan.

Pisas onderschreef de woorden van Van Huffelen dat de twee landen ‘een gemeenschappelijk belang in het leveren van goede huisvesting en zorg voor de ongedocumenteerden’ hebben. Hij noemde het werkbezoek van de nieuwe staatssecretaris ‘heel erg plezierig’ en zei er naar uit te kijken om verder met de staatssecretaris te werken.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

2 reacties

  1. Juffie SPEKNEK Pisas heeft het een aangenaam en plezierig werkbezoek gevonden met de staatssecretaris en kijkt er met veel belangstelling naar uit of er deze maand nog een zak vol met gouden dukaten worden op gestuurd uit Makamba land, O sorrie , uit ons vriendelijke en behoedzame en vriendelijke NL volk die weer per omgaande geld in de bodemloze zonder water stort de beheerd word door curacrim politiek en F&F. oproep aan Rutte eerst alle COHO punten met voorop 15% 25% getekend voor 6 jaar door Pik en dan kijke of NL steungeld kan geven, en niet aan Holle Bolle Gijs die gaten blijft vullen met koud asfalt wat na een regenbui weer spoorloos verdwenen is en voor F&F feestvieren$$$$ is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra