28 C
Willemstad
• vrijdag 19 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

ParadiseFM | Autobelasting kan eindelijk betaald worden

85.000 automobilisten moeten weer autobelasting betalen | Foto Persbureau CuracaoVanaf maandag kan de motorrijtuigenbelasting voor 2022 betaald worden. Dat bevestigt het hoofd van de Landsontvanger in de Amigoe. De belastingstickers waren vertraagd, maar zijn inmiddels aangekomen.

Betalen kan bij het kantoor van de Ontvanger in het WTC in Piscadera, bij Cpost en ACU. Automobilisten kunnen de belasting pas betalen als die van de voorgaande jaren zijn betaald. Eerder werd bekend dat voor 90 duizend van 130 duizend voertuigen op het eiland nog geen belasting over 2021 is betaald.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

8 reacties

 1. Eens met @tom.
  Dan bespaar je op ambtenaren mensen die veel gebruik maken van het wegdek betalen meer zware auto’s verbruiken in de regel ook meer en betalen dus ook meer per jaar.
  En iedereen die tankt betaald dus de belasting levert meer op.
  Alleen maar winst zou je zeggen.
  Gaat niet gebeuren dus.
  Nu zijn er verschillende “vrienden” die hun inkomen aan dit systeem danken. Hoe moeten die gecompenseerd worden?

 2. Te bizar voor woorden. Schaf die belasting gelijk af, maak de benzine X cent duurder en in het automatisch via de pomphouders, zet de mensen die dit regelen in op een andere afdeling en het is opgelost.

 3. ” Eerder werd bekend dat voor 90 duizend van 130 duizend voertuigen op het eiland nog geen belasting over 2021 is betaald.”

  Hoe is dit mogelijk? Geldt dit ook voor verzekering en keuring? Goede controle ontbreekt volledig. De politiecontrole’s hebben dus geen nut.
  De opbrengst van de Motorrijtuigebelasting wordt net als in Europa in de post Algemene Middelen opgenomen. Heeft dus niets met wegenonderhoud te maken. De opbrengst wordt waarschijnlijk gedeeltelijk gebruikt om het salaris van de ambtenaren te betalen want voor de wegen blijft er toch niets over.

 4. Wegentax of MOONTAX, want het wegennet ziet eruit als een maanlandschap. Te belachelijk voor woorden, dat je moet betalen zonder enig onderhoud van de wegen als tegenprestatie, toch? En dan om te betalen ook in nog een lange GEVAARLIJKE wachttijd als bonus. Met de groeten van het coronavirus.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...