28.1 C
Willemstad
• donderdag 11 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

Nu.cw | KEM wil opheldering over overtreders partijfinancieringswet

 

KEM wil opheldering over de 72 verkiezingskandidaten die nog geen verantwoording over hun donaties hebben afgelegd bij de Electorale Raad (ER).

Statenlid Michelangelo ‘Lo’ Martines (KEM) stuurde een brief aan minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening Ornelio ‘Kid’ Martina (PNP) met de vraag waarom acties tot nu toe zijn uitgebleven.

Kandidaten die zichzelf verkiesbaar stellen moeten verantwoording afleggen over donaties die zij ontvangen. Dit staat in de partijfinancieringswet. Alle donaties van 5000 gulden of meer die tussen de dag van kandidaatstelling en de verkiezingsdag worden ontvangen, moeten doorgegeven worden aan de ER, ook wanneer er geen donaties worden ontvangen.

De deadline voor de lijst was op 19 april 2021. Tussen april en augustus heeft de ER nog geprobeerd de ontbrekende lijsten te ontvangen. Vervolgens heeft de ER in september een lijst met kandidaten die niets hadden doorgegeven gestuurd naar de procureur-generaal (PG). De PG moet nu zelf beslissen of ze tot vervolging over gaan.

Martines wil verder weten wat voor actie er wordt ondernomen. In reactie op de brief van Martines, zegt de minister dat kandidaten die de lijst niet hebben doorgegeven een gevangenisstraf kunnen krijgen van maximaal 3 maanden en/of een geldboete van maximaal 10.000 gulden.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. @Gerrit, u heeft gelijk. Ik had geen rekening gehouden met de machtsverheffing van getallen, haha. Het is idd Curacao. Waar de politieke graaiers rekenen in 1 dubbeltje voor de schatkist, 20.000 dubbeltjes voor mij.

  2. Mooie berekening Tico maar Ave kan toch wel gelijk hebben. 72 duizend voor de landskas en waar de rest gebleven is weet niemand. We leven tenslotte op Curaçao.

  3. @Ave Struss. 72 man. 10.000 gulden. Als we het exponent van het geheel nemen en deze delen door de quo-efficient van het gemiddelde dan komen we ietjes hoger uit. Nemen we daarna de vergelijking A2=C2/B4 (waarbij x het onbekende is en pi=3.14) en daarna de wortel van 6 dan komen we uit op de verheffende sinus van 10000. In dit geval is het bedrag 720.000 guldens. Een exponent meer dan de 72.000 die u noemde.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra