33 C
Willemstad
• donderdag 11 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

Column Youp | Fout zonder oorlog

Youp van ‘t Hek voor NRC Handelsblad | Fout zonder oorlog

Zal Sywert van zijn negen miljoen al een stukje woestijn hebben gekocht waar hij de rest van zijn leven anoniem kan slijten? Willem Engel weet hoe je zoiets financiert. Ach ja, onze barmhartige Sywert regelde dus honderd miljoen euro rechtstreeks bij Hugo. Via een appje. Geklofte christenen onder elkaar.

En niet onbelangrijk: Sywert had ook nog een heuse prins achter zich. Een officiële Oranje zelfs. Nee, niet die enge Amsterdamse vastgoedbril, maar het broertje van onze koning. Deze prins was trouwens de laatste in zijn familie die tot nu toe nog een beetje betrouwbaar overkwam. En Sywert was op een af andere manier ook nog heel geniepig in het hol van Pieter Omtzigt gekropen. Omtzigt is de prins Constantijn van het CDA.

Waarom Sywert zoveel kreeg? Hij nam het op voor de zorghelden, die tegen een schijtsalaris 24/7 rond de piepende patiënten op de IC scharrelden. Met twee vriendjes kon hij de broodnodige mondkapjes leveren. Die vriendjes waren deskundigen. De een is een financiëel genie omdat hij altijd met Monopoly wint en de ander is de Chinakenner bij uitstek omdat hij al jaren op zondagavond Babi Pangang bij de plaatselijke afhaalchinees bestelt. Hij weet zelfs uit zijn hoofd welk nummer dat op de kaart is. 321! Nou, dan weet je iets van China.

De zus van de neef van de broer van de vrouw van de Chinese restauranthouder kende iemand met een tweedehandsmondkapjesfabriek, waar duizenden Chinese kleuterhandjes deze maskertjes in elkaar friemelen. Dus die dingen konden niet veel kosten. Er kon wel wat gif in de kapjes zitten, maar een kniesoor die daarop let. Die kleuters leven ook nog, dus het zou wel meevallen. Het ging nu om de levens van onze zorghelden. Die van dat schijtsalaris.

De man van de zus van de neef van de broer van de vrouw van de Chinese restauranthouder zou de kapjes leveren, maar wilde wel eerst een aanbetaling. Deze ‘geldwolf’ werd door het weldoenerstrio heel gevat Ping-Ping genoemd. Dit vonden ze zelf ongelooflijk geestig.

Sywert meldde zich bij Hugo, die op dat moment druk was met het doodkistentekort. De aanbetaling was geen probleem. Sterker nog: de honderd miljoen werd meteen in zijn geheel overgemaakt. Dan was dat vast klaar.

Ping-Ping vroeg uiteindelijk maar tachtig miljoen. Er zat namelijk toch wat meer rommel in de kapjes. Kankerkorting dus. Nu zaten ze met zijn drieën met 20 miljoen in hun mik. Dat werd eerlijk delen. Sywert kreeg iets meer omdat hij de belangrijke politieke telefoonnummers geleverd had. Daarna moesten ze alleen nog even met de KPMG bellen om alles gluiperig te maskeren via de zogenaamde Bonomethode. Kortom: goed fout zonder oorlog en niemand zou erachter komen.

Maar dat kwam men dus wel. Een paar slimme Volkskrantjournalisten openden het vuur en de jongens van Follow the Money rondden het deze week keurig af. Geestig dat een van die mannen Strop heet. Een naam die Sywert nog lang zal heugen. Die wil zich er nog uit liegen, maar elk woord hierover vergroot de vlek alleen maar.

En nu? Nu zijn er binnen het CDA leden die Sywert willen royeren, terwijl de afdeling Limburg hem juist tot erelid wil benoemen. Verder rest de vraag: hoe krijgen we die 20 miljoen terug?

Volgens mij is dat simpel. We geven hem gewoon die veertig miljoen onbruikbare kankerkapjes terug en eisen van hem honderd miljoen euro. De schade regelt hij maar met Ping-Ping. Als hij ons maar terugbetaalt. Geen twintig, maar honderd. En dat geld geven we dan aan Sywert zijn zorghelden.

En als ie dat niet doet? Dan gaan we dat geld gewoon bij hem halen. Met heel verpleegkundig Nederland voor zijn deur staan joelen tot hij de biljetten huilend van zijn balkonnetje gooit. Misschien wil er een prins mee? En na de goede afloop voegen we dit bizarre Nederlandse horrorsprookje toe aan de Efteling, die toch wil uitbreiden. En die attractie noemen we dan Luilekkerland. Het wordt een achtbaan waar iedereen straalmisselijk uitkomt. Kotsheuvel dus.

Bron: NRC Handelsblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. @Bram:
  Dan LIEG JIJ zelf, en niet Drechi pa Bosnan Tur!!!!!
  Want JIJ hebt hier op KKC je scheur lopen opengetrokken “dat je er TOCH nog een financieel voordeel uit hebt weten te slepen, en dat jij (a la Trump) “een gekwiekste zakenman” bent, en geen crook”.
  “Om noppes” mijn r……. Net als deze Sybert hier die nu betrapt wordt…..
  Jij bent net als Youp toen, toen zijn lerares hem “Domme, domme, domme Youpie” noemde…….

 2. Als Drekkie wat schrijft is het goed ??? denkt hij zelf, elkekeer herhaald hij mijn verhaal met die luiers, of hij kan niet lezen of hij is zo dom als een koe die bij Pik Pisas achter in zijn tuin staat en die Drekkie te eten moet geven. Drekkie nog voor een keer ik heb die luiers in de landen in Afrika voor niks nada nopes weg gegeven en in Oost Polen en een paar landen daar omheen tegen kostprijs verkocht. Knop dat nu eens voorgoed in je domme hersenpan dolle hond en kruip weer terug in die reet van Gerrit De Raaf waar je net weer uit gekropen bent.

 3. En dan hier komen afgeven op Chong.

  Want als je een vriend bent van Drechi dan mag je stelen, roven en liegen. Vooral als je geld verbrast van de overheid.

 4. Ik ben blij dat je mijn punt van “gebrek aan algemene kennis” wil bewijzen.
  Als er niet geageerd word tegen zwendel, oplichting en diefstal is dat zwijgend toestemmen.
  (Het mag duidelijk zijn dat het het daglicht niet kan verdragen en dus niet mag)
  Het is triest dat er (te) veel mensen zijn die niet doorhebben dat diefstal of zelfverrijking aan de algemene middelen altijd ten koste gaat van de hele samenleving (de zwakkere het meest)
  Bedank voor de assistentie.

 5. Fijn hoor Dislectie.. eh.. Dislect. Bedankt voor je opzien barende, geniale bijdrage aan het geheel. Stelen mag dus. Ik kan vannacht weer rustig slapen, want Dislect has my back!!!
  Hou toch op Mevrouw…..

 6. @ drechi,
  Ik snap dat jij de ophef niet snapt.
  Je politieke contacten gebruiken om een deal voor te financieren om de deal vervolgens door te verkopen aan de gene die hem voor gefinancierd heeft, terwijl je beweert het “om niet” te doen met het oog op het algemeen belang. En vervolgens daar 19 miljoen euro (staats geld) mee te verdienen. Is voor jou normaal.
  Voor jou wel, voor een groot deel van de denkende wereld bevolking niet.
  De, denkende mensen, hebben er een probleem mee om dat het staats geld dus hun geld is.
  En dat is iets dat jou, schijnbaar, volledig ontgaat..
  De mensen die jij verdedigt zijn de zelfde die er voor zorgen dat, jou kinderen slecht of heel duur onderwijs volgen, de gezondheidszorg voor jou en jou kinderen in gevaar brengen. Jou dagelijks woon werk verkeer degraderen tot een offroad avontuur.en zo voort. Dat vind jij normaal.
  Het ding is dat sywert zo in de locale politiek kan, op voorwaarde dat hij kan verklaren dat hij geen makamba is maar van Venezuela of Colombia.

 7. Wat? Waarom zoveel ophef??
  Bram heeft precies hetzelfde gedaan, alleen met luiers…. Dus ZO geniaal was het niet…… Niet alleen omdat Bram niet geniaal is (integendeel zelfs), maar omdat het een bekend gegeven is dat in dat land daar aan de overkant van de plas de “Koopmansgeest” in de genen zit. Al vanaf de WIC en de VOC-periode. Dus… Tut tut tut… Niets aan de hand.
  Whuahahahauahauahaaaaaa…. En dan hier komen afgeven op Chong. La me nie lachen!!

 8. De beste gast kan zonder screening direct aanschuiven bij het aankomende kabinet van Curaçao. Van hetzelfde laken een pak. LOL

 9. Stichting KWF kankerbestrijding stelt geen donatie op prijs van Sywert van Lienden. Volgens KWF kan hij het geld beter terugstorten naar het ministerie van VWS. (lol)

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra