29 C
Willemstad
• maandag 15 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

NOS | Staatssecretaris Knops spant zaak aan tegen NRC en De Limburger

Volgens Knops kloppen de aantijgingen niet | ANP

Demissionair staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken spant een bodemprocedure aan tegen De Limburger en NRC. Hij vindt de beschuldigingen aan zijn adres die vorig jaar in beide kranten werden geuit feitelijk onjuist. De kranten hebben dat zelf bekendgemaakt.

De Limburger en NRC schreven in mei vorig jaar dat de CDA-politicus als Tweede Kamerlid bij de aankoop van een stuk grond in Limburg bevoordeeld was door een onderneming van de provincie. Dat zou hem een voordeel van enkele tienduizenden euro’s hebben opgeleverd.

Knops maakte gebruik van een regeling waarbij op grond zonder woonbestemming toch gebouwd mag worden. Met de opbrengst van die ruimte-voor-ruimteregeling kan de provincie de subsidie terugverdienen die is betaald om varkensboeren uit te kopen.

Grotere boerderij

Volgens De Limburger en NRC was Knops door de onderneming van de provincie bevoordeeld ten opzichte van enkele andere kopers. Knops zou ook bij de bouw van zijn huis zijn bevoordeeld, schreven de kranten: hij mocht een grotere boerderij bouwen dan volgens de regels was toegestaan.

Volgens Knops kloppen de aantijgingen niet. In de dagvaarding staat volgens NRC dat hij een “marktconforme eenheidsprijs” voor de kavel heeft betaald. De afmetingen van de boerderij zouden ook “ruimschoots binnen de grenzen van het toelaatbare zijn gebleven”.

Knops stelt in de dagvaarding ook dat hij zich realiseert “dat een lid van het kabinet – zeker in deze tijd – niet lichtzinnig dient over te gaan tot procederen tegen de journalistiek”. Maar omdat de kranten niet “vrijwillig tot rectificatie overgaan” spant hij de bodemprocedure aan. Knops wil met de zaak een verbod op herhaling, rectificatie en een schadevergoeding afdwingen.

Bron: NOS

Artikel delen

8 reacties

 1. @William schreef;
  “Ik kom ‘zo af en toe nog eens’ kijken hoe het met jullie gaat.”

  Nou, ‘zo af en toe nog eens kijken’ doet denken alsof je weken of maanden afwezig was, terwijl je jouw voorlaatste reactie op 24 mei geplaatst hebt. Je hebt jouw snoet dus zegge en schrijve ‘maar’ 5 dagen niet laten zien. Bovendien ben ik er heel zeker van dat je iedere dag een aantal malen naar KKC surft. Jij bent nooit afwezig geweest.(lol)

 2. Ik kom zo af en toe nog eens kijken hoe het met jullie gaat.
  Ik moet wel zeggen dat de reacties van @ Abraham een brede glimlach op m’n gezicht geven.
  Humor.

 3. Drekkie aan jouw terug reactie kan nu iedereen zien hoe dom je bent en alles verdraaid, mijn zusje was toen 7 jaar dommie, wanneer kom je nu eens langs als ik je uit nodig op het Forty plein ( al 10 x ) om je een paar klappen op je Pik oog te geven, je komt nooit laffe hond, je pist als een kleuter in je korte broekje elke dag als je mijn commentaar leest.

 4. @Bram:
  Ja Bram, Fijn!!
  En dat van iemand die foute luiers verkoopt aan arme derdewereldlanden, naar zijn eigen zeggen in het gevang is gekomen voor belasting”ontwijking”, mensen die het met zijn “keurige” zus “doen”, in groepsverband samen met zijn ook al zo laffe broers in elkaar slaat, en in louche aanneemprojecten in Nederland met foute tegels heeft meegedaan aan oplichting….
  Zo zie je maar weer…

 5. Ik merk dat Drekkie na dat hij zelf in zijn doods kist was gekropen de deksel niet had laten dicht spijkeren door leerling Pastor Gerrit de Raaf zijn vriend in het kwaad, kom er maar in Drekkie!.

 6. @Showroe:
  Toen in Srebrenica ook all over you? Breek me de bek aub niet open Showroe…. Zo ken ik er nog een paar.

 7. What in God’s green acres did ya expect: KMA-klant. He’s gonna be all over you……with documented fact. Attack,…always the best defense!

 8. De geruchten hierover deden al langer de ronde.
  Knops heeft gelijk dat hij een zaak aanspant, want dan kan eens goed uitgezocht worden hoe de vork werkelijk in de steel zit.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra