27.7 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

AntilliaansDagblad | Voorbereidingen komst onbemand vliegtuig

Willemstad – De Koninklijke Luchtmacht bereidt zich voor op de komst van het onbemande vliegtuig MQ-9 Reaper op Curaçao. Op vliegveld Hato wordt een kamp gebouwd van waaruit het 360 squadron gaat oefenen en trainen met het toestel.

Eerste luitenant Renze, hoofd opbouw detachement, zegt op 23 februari in een video op de Facebookpagina van Defensie Caribisch gebied dat het grondstation komt bij de Amerikaanse basis Forward Operating Location (FOL) op Hato. Renze zegt met een ‘kleine club’ naar Curaçao gekomen te zijn.

,,We zijn begonnen met het ontvangen van de containers en het integreren van onze veiligheidstroepen met die van de Amerikanen.” Het kamp dat de Nederlandse militairen bouwen zal volledig zelfvoorzienend zijn wat betreft stroom, communicatie en facilitaire voorzieningen.

De komst van het onbemande verkenningsvliegtuig MQ-9 Reaper werd begin januari al aangekondigd. De Reaper kan vanuit de lucht, boven land en zee, data en informatie verzamelen zonder dat er een piloot aan boord is. Het toestel wordt per satelliet bestuurd en kan daarom vanuit alle delen van de wereld bediend worden.

Curaçao is de ideale plek voor de Luchtmacht om met het nieuwe systeem te leren werken vanwege de gunstige weersomstandigheden en de beschikbaarheid van het luchtruim. Luitenant Renze: ,,Curaçao is onderdeel van het Koninkrijk en we kunnen gebruik maken van de faciliteiten van de marine voor de oefeningen. Dit is de ultieme locatie om de eerste operatie met de MQ-9 uit te voeren.”

De Reaper kan in het Caribisch gebied ook voor Defensietaken worden ingezet, aldus het Commandement der Zeemacht in het Caribisch gebied begin januari. ,,Bijvoorbeeld bij de ondersteuning van civiele autoriteiten of voor opsporing en toezicht.” In dat geval kan worden samengewerkt met de Verenigde Staten, zoals bij counterdrugsoperaties.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra