27.2 C
Willemstad
• woensdag 10 augustus 2022

Laatste reacties

AntilliaansDagblad | Verdachte beëdigd als parlementariër

Oranjestad – Benny Sevinger (AVP), die hoofdverdachte is in een strafzaak, is gisteren door gouverneur Alfonso Boekhoudt beëdigd als Statenlid.

Zijn voorlopige hechtenis werd eerder deze week geschorst, waardoor hij kon toetreden tot het parlement. Demissionair premier Evelyn Wever-Croes (MEP) vindt dat het parlement heeft gefaald.

,,Voor het eerst is een verdachte – die tijdelijk op vrije voeten is gesteld – beëdigd als parlementslid terwijl het strafrechtelijk onderzoek nog loopt. Hij wordt verdacht van corruptie. Dat het zover heeft kunnen komen, betekent dat er veel dingen fout zijn gegaan en dat mensen fouten hebben gemaakt.

De persoon in kwestie en zijn politieke partij hadden dit kunnen voorkomen. Het parlement heeft geprobeerd om de wet te veranderen, maar kreeg niet voldoende steun. Burgers hebben de verdachte gesteund door op hem te stemmen.”

,,Als parlementariër vind ik dat het parlement heeft gefaald. Ik voel een enorme schaamte. De situatie geeft me echter veel kracht om door te gaan met de strijd en om deze situatie te corrigeren. We moeten een meerderheid overtuigen dat de wet moet worden veranderd. Parlementaire integriteit moet een stevige basis hebben.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

1 reactie

  1. Ongelooflijk geen woorden voor. Knops zorgde er nog voor dat dit corrupte zooitje F&F een paar weken geleden nog miljoenen steun kregen omdat de Arubaanse regering zich aan de afspraken die zij met Nederland hebben gemaakt zouden nakomen, aan me hol zijden ze en lieten een grote drol. Net zoals Gerrit de Raaf die nog twee jaar als parlement bleef zitten met elke maand 14.000,00 dukaten in zijn knip terwijl hij al was veroordeeld in Hoger Beroep. Als je in Nederland in de politiek zit en een verkeerde scheet laat en het woord gehoord dan nemen zij al zelf ontslag en verdwijnen ze van het toneel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra