27.2 C
Willemstad
• woensdag 10 augustus 2022

Laatste reacties

AntilliaansDagblad | Tientallen medewerkers benoemd

Kabinet-Pisas neemt 42 kabinetsmedewerkers voor 9 ministeries aan | Oscar van Dam

Willemstad – Het kabinet-Pisas heeft in korte tijd ruim veertig kabinetsmedewerkers aangenomen. Veel van hen zijn bekenden, onder wie kandidaten op de partijlijst en andere partijleden. Onder hen bevindt zich ook Ramon Chong, voorheen zelf kandidaat voor het ministerschap voor de portefeuille Economische Ontwikkeling.

Chong, voorheen zelf gedeputeerde van Economische Zaken en voorzitter van de PNP, is nu medewerker van waarnemendminister van Economische Ontwikkeling Ruthmilda Larmonie- Cecilia (PNP). MEO telt verder voorlopig nog één andere medewerker.

Ook voormalig hoofd van de overheidsdienst Communicatie en Voorlichting ten tijde van het kabinet-Asjes, Roxienne ‘Jenni’ Albertina, is terug en is nu een van de naaste medewerkers van premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK).

Verder wordt MFK-lid Rigoletto ‘Rigo’ Thodé genoemd en wel als medewerker van waarnemend- minister van Justitie, Gilmar Pisas. Thodé is de broer van prominent MFK-lid en tegenwoordig wederom Statenlid en MFK-fractievoorzitter, Amerigo Thodé. Rigo Thodé wordt ook genoemd als nieuwe minister van Justitie, maar dit wordt tot op heden niet bevestigd.

Vanuit de MFK-hoek prijkt ook de naam Ishahier Monte op de lijst van nieuwe medewerkers bij Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) van minister Dorothy Pietersz-Janga. Monte stapte vlak voor de verkiezingen van 19 maart 2021 van de partij Vishon over op de partij MFK en diende toen als nummer 29 op de MFK-lijst als lijstduwer.

MFK heeft ook Errold ‘Joy’ Bishop aangesteld als medewerker, namelijk bij Onderwijs. Verschillende ministeries hebben wel vijf medewerkers, terwijl de norm voorheen drie zou zijn geweest en slechts de minister-president er twee bij kon krijgen.

Justitie telt er vijf, dat geldt ook voor Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) van MFK-minister Charles Cooper, alsmede voor MFK-minister Sithree van Heydoorn van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS).

Ook de GMN-minister heeft vijf medewerkers. De PNP-bewindslieden bedienen zich eveneens ieder van vijf medewerkers per ministersportefeuille: dat is het geval bij Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) van Larmonie- Cecilia, alsook vijf medewerkers voor haar partijgenoot minister Ornelio ‘Kid’ Martina van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD).

Het ministerie van Algemene Zaken van premier Pisas doet het vooralsnog met vier medewerkers en Financiën, van MFK-minister Javier Silvania, slechts twee. Bij het secretariaat van de Raad van Ministers staan de namen van vier medewerkers.

Bij het Curaçaohuis te Den Haag, volgens het overzicht van medewerkers nog gevestigd aan het oude adres namelijk aan de Badhuisweg, waar Carlson Manuel namens MFK Gevolmachtigde minister is, staan vooralsnog geen namen van medewerkers vermeld.

Alles bij elkaar 42 medewerkers voor 9 ministeries.

Bron: Antilliaans Dagblad van 29 juli 2021

Artikel delen

4 reacties

  1. Normaliter dus 27 medewerkers, hebben ze natuurlijk ook nodig anders moeten ze zelf te hard werken, en nu hebben ze ook meer kennis in huis zie bv Monte. De schurken blijven roven ondanks de situatie, ach het geld komt vanzelf, kiezers van deze rotzooi blijf maar op ‘n houtje bijten, wij lachen in ons vuistje.

  2. Kijk ze staan op de foto, als ze er mee klaar zijn snellen zij zich weer zo snel als mogelijk naar het curacrimse NARRENSCHIP waar zij zich zeker op thuis voelen, en dat is te zien aan hun wijzen van regeren ! $$$$$$ pakken wat je pakken kan samen met je F&F zolang het kan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra