30 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

AntilliaansDagblad | Situatie nog niet onder controle

Huidige coronamaatregelen van kracht tot en met 30 april | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Ondanks hoopvolle cijfers van de afgelopen dagen is de coronasituatie op Curaçao en in het Curaçao Medical Center nog lang niet onder controle. Daarom worden de huidige maatregelen, waaronder de avondklok, in ieder geval tot vrijdag 30 april verlengd.

Dat hebben premier Eugene Rhuggenaath en epidemioloog Izzy Gerstenbluth gisteren bekendgemaakt. Tijdens een persconferentie stond het tweetal gisteren stil bij de huidige stand van zaken met betrekking tot coronabesmettingen, ziekenhuisopnames en fatale slachtoffers als gevolg van het coronavirus.

,,De druk op het ziekenhuis blijft hoog omdat de besmettingsgraad nog steeds hoog is. De positivity rate is nu aan het dalen, maar is nog altijd hoog. Het gemiddelde is nu 25 procent. Maar waar iedereen pas echt van schrikt is het aantal doden als gevolg van het virus”, vertelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth.

,,Lange tijd is het aantal doden relatief laag gebleven. Tot 19 maart. Toen waren de verkiezingen en daarna is het aantal doden in korte tijd aanzienlijk gestegen. Binnen drie weken werd het aantal fatale slachtoffers op Curaçao verdriedubbeld. We hadden eerst voor al die maanden 22 dodelijke slachtoffers en in drie weken tijd is dat aantal tot bijna 80 gestegen. Daar ligt het probleem. We moeten oppassen. Daarom is het zaak dat de maatregelen nu van kracht blijven.”

De daling in het aantal nieuwe besmettingen dat met name aan het begin van deze week werd geregistreerd, zegt nog niet veel, zegt Gerstenbluth. ,,Het geeft een beetje een vertekend beeld; we moeten er rekening mee houden dat er in het weekeinde minder wordt getest. Het is nu nog te vroeg om met zekerheid te zeggen dat de besmettingen aan het afnemen zijn.”

En aantallen van in de honderd – hoewel minder dan de 400+ die het eiland onlangs dagelijks registreerde – zijn gewoon veel en veel te hoog voor het eiland. In het ziekenhuis waren woensdag 100 personen met covid opgenomen, van wie 42 op de ic. ,,Normaal gesproken heb je 16 bedden op de ic. We zijn nu opgeschaald naar 42. Denk je eens in: zelfs de grotere ziekenhuizen hebben dit normaal gesproken niet. De druk op het ziekenhuis en het personeel is ongekend hoog”, aldus de epidemioloog.

Gerstenbluth benadrukt dat het virus dat nu verspreid wordt – de Britse variant van het coronavirus – een totaal ander gedrag heeft dan de variant waar we eerst mee te maken hadden. ,,Deze verspreidt zich veel sneller. Dat moeten we niet vergeten. Als we de teugels nu al laten vieren en de maatregelen versoepelen, zijn we zo weer terug naar 500+ nieuwe besmettingen per dag en verschillende sterfgevallen. Zelfs jongere mensen zijn nu aan het overlijden. En dat mag niet zo zijn. Er is dus geen enkele andere optie; we kunnen nu nog niet versoepelen. Deze situatie is helaas nog niet onder controle.”

Vaccin biedt perspectief
Hoe donker de huidige dagen ook zijn, met de vele besmettingen en maatregelen, er is perspectief; er is licht aan het einde van de tunnel. Dat zei zowel de premier als Gerstenbluth. Rhuggenaath gaf aan dat hij en zijn team volgende week willen beginnen met de gemeenschap mogelijkheden te presenteren om zo veel mogelijk terug te keren naar een normale situatie. ,,Hierbij wel rekening houdend met de besmettingen en de situatie in het ziekenhuis. Het moet op een verantwoordelijke wijze en gecontroleerd gebeuren”, aldus de minister-president.

Gerstenbluth gaf aan dat een vaccin bijdraagt aan dat perspectief van een zo normaal mogelijk leven. ,,Kijk eens naar het totaalaantal mensen dat sinds de pandemie Curaçao heeft bereikt door het virus is geraakt. Het gaat hierbij om bijna 12.000 personen. Dat is circa 10 procent van de bevolking en kijk al naar het effect hiervan. Daar schrik je toch van. Een vaccin helpt om dit effect zo veel mogelijk te minimaliseren. Maar daarvoor moet het grootste deel van de bevolking wel het vaccin nemen, ten minste 85 procent.

Daarom komt elke keer weer die dringende oproep om te vaccineren. Iedereen moet doen wat hij of zij zelf wil en juist acht en je mag een ander nimmer een verwijt maken om een besluit of mening die anders is dan die van jou, maar neem wel een besluit op basis van juiste informatie en niet op basis van ruis.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

27 reacties

 1. Oh ja en nog even dit:

  1) De fabrikanten zeggen zelf dat je na een inenting nog steeds het virus kunt oplopen en verspreiden.
  2) De fabrikanten zeggen zelf dat hun product pas in 2023 de testfase zal hebben doorlopen en dat iedereen die hem nu krijgt vrijwillig meedoet aan een experiment.
  3) Als er een anticonceptieprik zou zijn waarvan de fabrikant zelf zou zeggen dat je erna nog steeds zwanger kunt raken en nog steeds een condoom moet gebruiken, zou je die dan nemen?

 2. @ Loes, prima verwoord. Ik ben helaas niet altijd goed in het uitdrukken van bepaalde zaken. Vanaf het begin had ik al iets van dat er iets niet klopte. Maar ik hield mijn mond en leefde door. Ik verbaasde me in eerste instantie erover hoe snel de mensen in paniek raakten. Mensen sloten zich letterlijk op in hun woning met deuren en ramen dicht. Het handjevol dat buiten kwam, rende letterlijk naar de overkant van de straat als men je tegenkwam. Iedereen ontweek elkaar. Ik was 1 van de weinigen die elke dag buiten was en mijn ding deed. Nu snap ik waarom Goebbels zo een macht positie had. Propaganda is zeer belangrijk om de mensheid te onderdrukken.

  Kijk hoe makkelijk ze mensen er toe hebben bewogen om zich massaal vrijwillig in te laten spuiten met een goedje waar weinig onderzoek naar is gedaan. Hoe de massa vrijwillig hun vrijheden inleveren en een ieder die dat niet wil doen “associaal” noemen. Waar mensen het zeer normaal vinden dat als je niet mee wil doen aan “Het grote Farmaceutische experiment”, je uitgesloten wordt. Gezonde personen die in plaats van te zorgen dat hun immuun systeem op peil blijft, zich laten platspuiten met iets waarvan beweerd wordt dat het helpt.

  Ik snap nu ook hoe het kon dat in WWII het Nederlandse volk, op een handjevol na, zo snel onderworpen werden en niet terugvochten. Kijk hoe 10.000 malloten zich laten gebruiken als experiment. Kijk hoe honderden duizenden hoge bedragen boden voor een kaartje voor dito experiment. Die 10.000 idioten worden nu “de uitverkorenen” genoemd. Dan Curacao waar de schaapjes braaf knikken, terwijl een smoezelig persoon hun oproept om vooral hun handen te wassen. Dit terwijl dat smoezelig persoon driftig de hoofdluis uit zijn warrige haardos krabt. Handen wassen zit er voor hem ook niet bij. En dan heb je een paar “dokters” die zichzelf zo belangrijk vinden en de grootste onzin lopen te verkondigen. 1 van hun wil zelf uitleggen dat er geen verschil is tussen de verschillende prikjes, aan de hand van een voorbeeld met twee chocolade repen. En 56.000 schaapjes gingen gedwee naar de spuitencentra die haastig zijn opgezet.

  De afgestane vrijheden krijgen we nooit meer terug. Kijk hoe er wereldwijd door overheden “Pandemiewetgeving” is doorgedrukt, waarin staat dat de overheid met de wet in den hand de burgers kan opsluiten, beperken en waar nodig in een heropvoedingskamp kan smijten. De politiestaat is er ook doorgedrukt en men staat driftig te applaudisseren.

 3. @Loes

  Goed verhaal. Links en rechts wat stukjes geleend van andere bronnen, maar u heeft over de stof werkelijk nagedacht en het verwoven in een verhaal dat geheel uw eigen is. U heeft brains, lef en karakter (ongeacht uw mening). Ik lees uw bijdrages graag. Laat u niet ontmoedigen.

  Dat is wat anders dan het simpele knip- en plakwerk van oelewapper Toestke die haar plagiaat , “nieuwsgaring” noemt en anderdenkende uit armoede een wappie of spuitelf noemt.

 4. Prima bijdrage van Toeske.
  Het lijkt me altijd positief om via allerlei bronnen
  informatie in te winnen!
  Inderdaad valt er nog wat te speculeren voor wat betreft dat onderzoek van de W.H.O, o.a. met Marion Koopmans. Het is natuurlijk nooit met 100 % zekerheid te zeggen in hoeverre Chinese collega-onderzoekers transparant mogen zijn in het verstrekken van informatie.

 5. “Het Virus”

  Waarover hebben we het eigenlijk, welke versie bedoelen we eigenlijk. De China versie ?

  Waarom zou het uit China gekomen moeten zijn. Omdat Tump dat beweerde. Omdat de “Italiaanse versie van uit China kwam ? Voor zover je een Virus al kan isoleren als je alleen Hela cellen kan gebruiken of gebruikt . Maar ja weer een boek apart. Onder de noemen waarom geen rna HIV vaccine dat nu 1 miljoen mensen per jaar kost. O ja.. Africa. Kan je niet zoveel aan verdienen. En raar he dat covid heftiger is voor influenza 4 revaccineerden. Maar goed.

  Nee Corona of what ever je het wilt noemen , Het was er al tyd al met varianten en al zelfs een specifiek NL benoemde variant.
  HCoV-NL63 werd eind 2004 geïdentificeerd in Nederland. Onderzoekers in New Haven (Connecticut) troffen het virus later ook aan in monsters die zij hadden afgenomen bij verkouden kinderen. Zij noemden hun virusstam het New Haven-coronavirus (HCoV-NH), maar meldden ook dat deze sterk overeenkwam met HCoV-NL63 en dus op z’n minst tot dezelfde soort behoorde.

  Dus die NL variant kwam overal voor maar werd in nl als eerste geïsoleerd. Net zoals in China. De hond die z.n eigen staart niet begrijpt. Die proteine traces herleiden tot een plek.. ahum van welke dsource.. en staat er een volgorde nummering bij dan ? Poltiek rook gordijn. om te verhullen dat ze gewoon scared gemaakt zijn en dachten dat het veel erger was. Maar nu moet dat instand gehouden worden.

  In China hebben ze massaal op de China manier gereageerd op iets wat ze niet direct begrepen of bang waren dat het ui tcontrole zou gaan . Ze dachten dat het Sars was De veel gevaarlijkere variant. Dus op de china manier bette safe than sorry je sluit gwoon een paar miljoen mensen op. En dat is niks moeilijks of raars voor ze.
  Het westen heeft vervolgens in paniek gereageerd dat er wel iets verschrikkelijks dodelijks moest zijn omdat China zo reageerde.
  Helemaal vergeten dat het niks nieuws is, en ze hebben ook massaal gedacht dat het Sars was maar tegen het publiek gezegd dat het niet zo was.
  En zo is het feestje begonnen.
  Eindigend in de politiek Sht zooi. Die het nu is geworden.

  Wij zijn zelf de bron van alle leugens en misopvattingen. China met haar politiek systeem kon vanaf moment 1 een regio afsluiten en zitten daar ook niet zo mee omdat te doen. Om hun belangrijke industriegebieden uit voorzorg af te schermen, het westen heeft dat grapje nu na bijna 2 jaar ook voor elkaar. En de politiek heeft het compleet verliefd omarmd.
  Maar niet vanuit industrieel economisch oogpunt nee van uit politiek financieel oogpunt want we hebben toch geld zat, want dat drukken we nu naar hartenlust naar wat we nodig hebben. China heeft met verbazing gekeken en zich suf gelachen.

  Ik denk dat het belangrijk is dat je je kinderen maar al vast mandarijns laat leren. Want nu zijn we nog de grote afnemers de consumenten. Maar als je kijkt naar de inhaalslag die ze in 50 jaar hebben gemaakt. Kan er wel eens veel gaan veranderen.

  En onze “corona vertoning” daar wordt echt wel serieus in China naar gekeken en over na gedacht. Die zijn echt niet gek. Die voeren al jaren een oorlog alleen wij zijn zo stom dat niet te snappen en denken aan wapens. Sukkels die we zijn.

 6. @LaStiwz.

  Dat waren mijn vermoedens eigenlijk ook wel maar je weet maar nooit of iemand
  zoiets kan menen! In een grapje kan ook een kern van waarheid zitten volgens de Freudiaanse visie

 7. @Ok+dt+ng [17 april 13:42] & Saté Blablabla [17 april 12:44]

  Het Antilliaans Dagblad, de Amigoe, de Volkskrant, het Parool, de NRC, etc. gebruiken alle beschikbare bronnen die publiek domein zijn, voor hun eigen artikelen. Dat is geen plagiaat.
  Enkele voorbeelden:
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1420564759/china-maakt-fort-van-viruslab-voor-bezoek-who
  https://nos.nl/artikel/2366715-corona-onderzoekers-who-bezoeken-markt-in-wuhan.html
  https://www.parool.nl/wereld/amerikanen-hebben-twijfels-over-who-missie-in-wuhan-chinezen-antwoorden-het-is-hier-geen-kermis~bc0ee77c/

  Actieve en vrije ‘nieuwsgaring’ is voor iedereen toegestaan – zelfs voor Toeske.

  Vraag aan O+d+n.
  Wie of wat is Goebbels?

  Ik heb contact gehad met de ballotage commissie voor ‘bla bla bla spuitelfen’ en jullie zijn toegelaten. Goed nieuws dus.

 8. @Iris: bijzonder grappig en spitsvondig.
  Vrijwel zeker is het niet cynisch bedoeld. Het geeft exact weer hoe bijna de hele wereld over wappies denkt.

 9. Wat vinden jullie overigens van de ‘leacties van die ‘Mao’?
  Hopelijk is het cynisch bedoeld want ‘andels dulf ik niet meel te leagelen’ vanwege
  ‘Chinese spionage’.

 10. @Toeske is breed geinformeerd,
  kijkt alleen naar Goebbels eigen staatsomroep NPO en is goed geinformeerd.
  Hoe diep kun je zinken..

 11. @toeske schrijft:
  “bla bla bla….. Ik heb geen AD …. bla bla bla .. Ik kijk wel naar NPO1, 2 en 3, alsmede Nieuwsuur, 1 vandaag, OP1 bla bla bla … Derhalve mag ik stellen behoorlijk goed geïnformeerd te zijn … bla bla bla

  Afleidingstrucjes.

  Ik ben geen psychiater, maar dacht je echt dat ik zoiets zomaar zou schrijven?

  Bewijs van toetke’s plagiaat:

  https://www.ad.nl/buitenland/china-laat-eindelijk-corona-onderzoekers-toe-onder-wie-marion-koopmans-maar-of-het-wat-oplevert~a3c8fbf0/

 12. @ Saté Bah.

  Ik kijk wel naar NPO1, 2 en 3, alsmede Nieuwsuur, 1 vandaag, OP1 (behalve als Paultje er zit), Zembla, Radar, Kassa, MSN nieuws, Atlas, Even tot hier, Journaal, De Vooravond, soms CNN & NBC; Tegenlicht, Mes op tafel en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

  Derhalve mag ik stellen behoorlijk goed geïnformeerd te zijn over een breed scala aan onderwerpen. Dat kunnen de meesten die in deze krant reageren niet zeggen gezien de “KaKa’ die zij produceren. Ik noem geen namen, maar ééntje heeft de initialen S.B. Wie zou dat nu kunnen zijn? Heb jij enig idee?

 13. @Toeske schrijft :
  “Toen een groep internationale (virologische) onderzoekers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), na veel aandringen, uiteindelijk toch onderzoek mochten doen in de Chinese stad Wuhan naar de mogelijke oorsprong van het coronavirus dat leidde tot de pandemie, kregen ze alleen te zien wat de autoriteiten gelegen kwam.
  Het onderzoek lange tijd tegengewerkt door de Chinese autoriteiten. De Nederlandse viroloog Marion Koopmans maakt ook deel uit van het team”

  Zo goed als letterlijk overgenomen uit het AD van 14-01-2021
  Geeft niet hoor, ik ben geen psychiater.

 14. Wat een typische ‘leactie’ van ‘Mao’ (‘solly’).

  Wat nu?? Ja, dat ‘vlagen’ we ons allemaal af!
  Als algemeen beschaafd burger hoop je uiteraard op diplomatieke besprekingen maar als een land vijandige bedoelingen heeft, dan moet je een super-mediator zijn en over bovenmenselijke competenties beschikken om de agressor te temmen!

 15. Tijd om de Enola Gay weer aan te zwengelen en wederom richting het Oosten te zenden. Destination Wuhan en omgeving (lees het Rode Plein)

 16. De machthebbers van China behoren tot de meest onbetrouwbare personen ter wereld.

  Toen een groep internationale (virologische) onderzoekers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), na veel aandringen, uiteindelijk toch onderzoek mochten doen in de Chinese stad Wuhan naar de mogelijke oorsprong van het coronavirus dat leidde tot de pandemie, kregen ze alleen te zien wat de autoriteiten gelegen kwam.

  Het onderzoek lange tijd tegengewerkt door de Chinese autoriteiten. De Nederlandse viroloog Marion Koopmans maakt ook deel uit van het team.

  De oppositie in China is monddood gemaakt. Leiders van de groep mensen die durfden te protesteren, worden systematisch opgesloten.

 17. De reacties hierboven kan ik goed begrijpen ook al zijn ze verschillend.
  We hebben allemaal het gevoel dat er iets niet klopt.
  In elk geval lijkt het inderdaad op dat China niet te vertrouwen is.
  Hopelijk mogen we als reageerder nog onze mening uiten en blij zijn dat
  we niet in China wonen. Verbijsterd heeft de wereld de gang van zaken
  gadegeslagen rond de oorzaak van de pandemie en alles wijst er nog steeds op
  dat het allemaal is begonnen in China. Er wordt enerzijds beweerd dat het virus
  is ontstaan op die vieze markt(en). Anderzijds, en dat vind ik nog veel enger, wordt beweerd dat het virus een bio-wapen is. Maar hoe dan ook is het best mogelijk dat het ‘horen zien en zwijgen’ is rond de motieven van China want hun houding is verdacht vijandig en oorlogszuchtig naar een groot deel van de wereld.
  Dat er in China geen corona meer is, de economie sky high groeit, maar merkwaardigerwijs hun vaccins het zo slecht doen is een raadsel.
  De Chinezen zelf zijn doodsbang voor hun regering maar moeten meedoen in het communistische systeem. Ik vind het ook misdadig dat China geen excuses maakt voor de wereldwijde schade die ze hebben aangericht.

 18. @ Joep en Brian, wat dies meer. Het was maart 2020. In Oost en midden Europa sloot men de grenzen. Vliegtuigen, Bussen en treinen naar het buitenland werden stilgelegd. Een ieder werd aangeraden binnen te blijven. Ik was dan bijkans de enige malloot die zich op straat begaf. velen zaten binnen met de deuren en ramen gesloten, in het openbaar vervoer zat bijkans niemand. Er werd afgeraden naar het vliegveld te gaan en omgeroepen dat er geen vluchten naar het buitenland mogelijk waren. De berichten over WuHang en Italie waren niet van de weersomstuit. Koppig als ik ben ging ik toch naar het vliegveld toe. Bleek dat er inderdaad geen vluchten waren naar Europa en ook niet naar het buitenland. BEHALVE VLUCHTEN VAN EN NAAR CHINA!!!! Toen wist ik al dat we gewoon voor de gek worden gehouden.

 19. @ Brian S

  Het verbaast mij ook dat niemand China aansprakelijk durft te stellen voor de gevolgen van dit virus. Het is niet de eerste keer dat virussen uit China komen en de onhygiënische praktijken blijven maar doorgaan.
  Overigens, vorig jaar was er een groep in Aruba die China aansprakelijk wilden gaan stellen voor de geleden schade. Heb geen idee wat daar uit is voortgekomen.

  Dat de uitbraken in China onder controle zijn klopt, maar China heeft dan ook wel heel erg drastische maatregelen genomen. Dichttimmeren van deuren om te voorkomen dat mensen naar buiten gaan is wel heel erg rigoreus. Daar zou je in het westen niet mee aan moeten komen.
  Overigens heeft China nu officieel toegegeven dat hun vaccin niet zo goed werkt. Komen maximaal op een effectiviteit van rond de 40 % en ze zitten er dan ook over te denken om de Westerse vaccins maar aan te gaan schaffen.

 20. Tico@ zegt laat je prikken?. Ik zou zeggen Tico kom bij mij langs om te prikken dan ga je binnen 3 tellen st.kken, zijn we van jouw onzin lul verhalen af.

 21. Ze kunnen beter China aanklagen voor het ontwikkelen en verspreiden van dit virus.

  Opvallend dat de Chinese economie als een gek draait en daar is vrijwel geen corona meer.

 22. Kort samengevat. We gaan allemaal dood. Dat komt door de verkiezingen. Laat je prikken. Ik ben jullie redder. Is er al aangifte gedaan tegen de verkiezingen trouwens? Zou toch minimaal dood door schuld moeten zijn?

 23. Het is fijn om te zien dat de epidemioloog wat schone kleren aantrekt. Alleen zit hij nog steeds vaak aan zijn hoofdhuid te krabben. Een goede shampoo tegen hoofd luis kan geen kwaad.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra