26 C
Willemstad
• maandag 8 augustus 2022

Laatste reacties

AntilliaansDagblad | Premier Aruba: Salariskorting verankeren in wetgeving

Premier Aruba: Salariskorting verankeren in wetgeving

Oranjestad – ,,Alle staatsbedrijven moeten 12,6 procent inhouden op de salarissen van hun personeel. Doen ze dat niet, dan heeft de regering geen andere keuze dan dit af te dwingen via wetgeving.” Minister-president Evelyn Wever-Croes (MEP) is daar zeer duidelijk over.

Ze hoopt echter dat het niet zo ver hoeft te komen. ,,Ik ga ervanuit dat iedereen die bij de overheid werkt of bij een staatsbedrijf, de ernst van de situatie inziet. Nederland heeft gezegd dat we tot nader order moeten blijven voldoen aan deze voorwaarde om te bezuinigen op salarissen, om financiële steun te blijven krijgen.”

Wever-Croes benadrukt dat Aruba dat geld hard nodig heeft, vooral om de meest kwetsbare burgers te kunnen blijven helpen. ,,We kunnen het ons niet veroorloven dat enkele staatsbedrijven die steun in gevaar brengen.”

De staatsbedrijven moeten via een accountantsverklaring aantonen dat ze 12,6 procent in mindering brengen op de salarissen van hun medewerkers. De regering laat weten dat dit voor alle staatsbedrijven geldt en dat ze dit ook in de gaten houdt. Wie zich niet aan deze voorwaarde houdt, kan rekenen op maatregelen.

Wever-Croes noemt als maatregel dat ze met wetgeving kan komen om de 12,6 procent op die manier af te dwingen. ,,Dat hebben Curaçao en Sint Maarten ook gedaan.” De premier waarschuwt dat de overheid zonder die 12,6 procent niet in staat is om salarissen uit te betalen.

Partijleider Mike Eman van AVP vindt dat het kabinet-Wever-Croes II een verkiezingsbelofte breekt door vast te houden aan de 12,6 procent. Volgens Eman heeft de regering namelijk toegezegd dat het ingenomen geld zal worden terugbetaald. Een ‘tot nader order’ maakt duidelijk dat van terugbetalen geen sprake is. Eman ziet ook niet dat dit ooit wel gaat gebeuren.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra