27.2 C
Willemstad
• woensdag 10 augustus 2022

Laatste reacties

AntilliaansDagblad | Open oproep ABC voor natuurbehoud op Aruba

Open oproep ABC voor natuurbehoud op Aruba | Antilliaans Dagblad

Oranjestad – Aruba Birdlife Conservation (ABC) heeft via Facebook een open oproep gedaan aan meerdere organisaties om een einde te maken aan de structurele vernieling van de Arubaanse natuur.

Diverse off-road adventurebedrijven zorgen voor een structurele vernieling van de natuur van Aruba, stelt ABC. Deze bedrijven zijn door de toeristische sector opgericht en worden door hen gepromoot.

,,De sector heeft zich ontwikkeld tot een kankerachtig uitvloeisel van door hebzucht gedreven uitbuiting van wat toebehoort aan de kinderen van Aruba”, stelt ABC. De stichting zegt dat harde maatregelen en handhaving nodig zijn om deze aanhoudende misdaad tegen de natuur van Aruba te stoppen.

ABC plaatste foto’s op zijn Facebookpagina van toeristen die gisterochtend door Bubali Wetlands reden. In dit gebied bevindt zich een vogelreservaat. De organisatie toont hiermee aan wat zij bedoelt met structurele vernielingen aan de natuur. Dat is de reden van de open oproep aan de autoriteiten om deze activiteiten een halt toe te roepen.

ABC doet daarnaast een dringend beroep aan degene die dit ‘adventure tourism’ promoot, om de verantwoordelijkheid te nemen en met een promotiecampagne op te komen voor de natuur.

ABC heeft de kentekennummers van de betrokken voertuigen die gisterochtend door het natuurgebied reden. De stichting hoopt dat de politie deze personen kan aanspreken op hun gedrag of hun een boete kan opleggen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra