26 C
Willemstad
• maandag 8 augustus 2022

Laatste reacties

AntilliaansDagblad | Onderhoud onder Julianabrug

Project van 7,2 miljoen in april 2023 klaar

Willemstad – Met een groot bord bij de oprit van de Julianabrug wordt aan de weggebruikers gevraagd op te letten vanwege werkzaamheden die op de brug uitgevoerd worden. Menig chauffeur zal zich afvragen ‘Waar dan?’, omdat op de brug weinig te zien is van werkzaamheden.

F01 Onderhoud Julianabrug 1 MNONavraag van deze krant leert dat er wel degelijk gewerkt wordt aan de brug, maar niet op de brug maar eronder. ,,In vier inspectiebakken die bij de brug horen wordt door medewerkers van hoofdaannemer MNO Vervat de brug minutieus onderzocht op roestplekken. Er is begonnen aan de Otrobanda-kant en er wordt langzaam toegewerkt naar de Punda-kant.

Er zijn twee nieuwe inspectiebakken in aantocht, besteld en laten maken in Nederland, waarmee het inmiddels door corona vertraagde project versneld uitgevoerd kan worden. Deze twee bakken kunnen zich verticaal bewegen waardoor de voetstukken van de brug behandeld kunnen worden”, zo legt projectcoördinator conservering Julianabrug bij het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Albertico Zelagas, nader uit tegenover deze krant.

De totale kosten van het project bedragen 7,2 miljoen gulden. Zelagas: ,,Met waterstralen wordt verf en roet verwijderd. Soms worden ijzeren platen en bouten vervangen als er sprake is van roest. Daarna komen er verschillende verflagen overheen. De brug houdt overigens dezelfde kleuren blauw en geel. De verftoplaag wordt aangebracht op een oppervlakte van ongeveer 34 vierkante meter.”

Ook waar deuken zitten in de buitenste brugleuningen wordt gerestaureerd. De leuningen worden waar nodig deels vervangen. De geleiderail in het midden van de brug is al gerenoveerd in 2013-2014, toen de asfaltlaag werd vernieuwd. Wat wel nu gedaan wordt is het aanbrengen van een coating toplaag op het looppad van de brug. Ook hier worden eerst waar nodig verroeste ijzeren platen vervangen.

De belangrijkste infrastructurele verkeersader van Curaçao is inmiddels meer dan vijftig jaar oud. Dagelijks gaan er circa 50.000 auto’s over de brug die een rijlengte heeft van 500 meter, 17 meter breed is en vanaf zee 60 meter hoog.

De werkzaamheden zijn in november 2020 begonnen en eindigen in april 2023.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra