27.7 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

AntilliaansDagblad | Nauwe samenwerking MBO Bonaire en ROC

Kralendijk – Regionaal Opleidingscentrum (ROC) Mondriaan en Scholengemeenschap Bonaire ondertekenden op 3 december een samenwerkingsovereenkomst waarin ze afspreken nauw samen te werken om het beroepsonderwijs op Bonaire te versterken.

De ondertekening vormt de officiële start van de scholenband, nadat beide scholen al zo’n twee jaar expertise uitwisselden op het terrein van mbo ICT-onderwijs en de inhoudelijke begeleiding van mbo-stagiaires uit Bonaire bij Nederlandse bedrijven en instellingen. Het doel is om de samenwerking uit te bouwen in de richting van sectoren techniek, hospitality en zakelijke dienstverlening.

,,Deze scholenband is goed voor beide partijen. We inspireren en versterken elkaar met een gezamenlijke doelstelling: het versterken van het beroepsonderwijs en het opleiden van gekwalificeerd personeel in Haaglanden én op Bonaire”, aldus Harry de Bruijn, lid van het College van Bestuur van Mondriaan.

De school voor ICT van ROC Mondriaan heeft afgelopen jaar samen met mbo Bonaire gewerkt aan het opzetten van de ICT-opleiding IT Systems & Devices (voorheen systeembeheer) op het eiland. Een grote rol is weggelegd voor Cisco Networking Academie die investeert in de aanschaf van hard- en software en scholing.

Een groepje studenten van mbo Bonaire loopt al stage in Nederland en wordt begeleid door ROC Mondriaan. Ruvinia Gomez is student gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang, loopt op dit moment stage in Den Haag en zegt tevreden te zijn over de begeleiding. ,,Het is heel spannend om ver weg van huis te leren en te werken. Maar de begeleiding is goed en ik leer superveel”, aldus Gomez.

Unit-directeur mbo Bonaire, Liset de Keijzer, is er gerust op dat de samenwerking tot iets moois zal leiden. ,,Met de financiële steun kunnen we de studenten met een gerust hart overdragen aan deze professionele organisaties. De langdurige samenwerking die we nu met ROC Mondriaan aangaan, biedt ons een enorme kans het beroepsonderwijs op het eiland te versterken”, zo laat De Keijzer weten.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra