33 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

AntilliaansDagblad | ‘Hygiëne ook bij bankomatiko’

MFK-Statenlid Doran met dringend beroep aan banken | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Volgens MFK-Statenlid Gilbert ‘Gibi’ Doran moeten ook bij de pinautomaten, op Curaçao bankomatiko genoemd, hygiëneproducten worden geplaatst en moeten de handen van gebruikers bij aankomst en vóór gebruik van de automaat automatisch worden gedesinfecteerd.

In een persbericht stelt de parlementariër dat ook op Curaçao Covid-19 aanwezig blijft en voorlopig zal blijven en dat we hiermee moeten leren omgaan.

,,Wat moeten we doen; weer het land afsluiten en de inkomsten voor onze bevolking daarmee elimineren? Het wordt tijd dat we meer aandacht besteden aan onszelf en onze verzorging”, zegt Doran, die verder ingaat op de opkomst van de coronavirusvariant delta.

,,We hebben begrepen dat aan benzinepompgebruikers wordt gevraagd handschoenen aan te trekken tijdens het tanken omdat besmetting via de pomp ook gebeurd. Maar hoe staat het met de bankomatiko’s?

Veel mensen maken gebruik van deze apparaten, maar er is geen enkele vorm van bescherming voor de klant bij deze pinautomaten. Denk bijvoorbeeld aan een hand sanitizer of alcohol dat automatisch wordt gespoten op het moment dat de klant gebruik van het apparaat wil gaan maken.

Dit is van enorm belang in deze tijden waar de hygiëne belangrijker dan ooit is”, aldus het Statenlid, dat daarom een dringend beroep doet op de banken ‘de nodige preventieve maatregelen te treffen’.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

3 reacties

  1. LOL, waar onze statenleden zich al niet druk over maken.
    Maar ja, als je niets in te brengen hebt ga je met operationeel geneuzel aan de slag om toch nuttig over te komen.

    Ik wil adequate wetgeving gesmeed zien worden die gestalte geven aan lange termijn visie en strategie, die overigens ook ver te zoeken is!

    Maar ja dat krijg je als dj’s , politieagenten en vissers je land en staten besturen, ipv juristen, bestuurskundigen en politicologen.

    Bobokrasia

  2. Gilbert ‘Gibi’ Doran, “een hand sanitizer of alcohol dat automatisch wordt gespoten”. Dat is het gevolg van randdebielen in het parlement.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra