30 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

AntilliaansDagblad | Dieselcentrale weer opgestart

Jonis: Geen stroomuitval door lekkage

Willemstad – Aqualectra heeft gisteren de dieselcentrale op het Isla-terrein weer opgestart. Dat kon nadat het lek in het brandblussysteem van een van de installaties was afgeschermd.

Aqualectra-directeur Darick Jonis zegt dat door een lek in een leiding van het brandblussysteem water terechtkwam in een opvangbak voor restanten olie en andere olieproducten. De tank, die onder de grond ligt, liep daardoor over. De lekkage ontstond bij een koppelstuk in de leidingen.

Jonis: ,,Het is geen groot lek, maar er is speciale apparatuur nodig voor de reparatie. We hebben een aannemer moeten inschakelen.” Het betreffende bedrijf kon niet eerder dan gisteren beginnen met de reparatiewerkzaamheden.

Jonis zegt dat de lekkage zeker niet te maken heeft met achterstallig onderhoud. De dieselcentrale op het terrein van de raffinaderij is ruim twintig jaar oud. Jonis: ,,De leidingen staan dagelijks onder druk. Zo’n lekkage onder de grond kan op een gegeven moment voorkomen.”

Vrijdag aan het eind van de middag heeft Aqualectra besloten de dieselcentrale vanwege veiligheidsredenen preventief stil te leggen nadat er brandstof lekte. De centrale heeft vier eenheden die samen 32 megawatt elektriciteit op kunnen wekken, daarvan was op dat moment 24 megawatt in gebruik.

In een bericht op Facebook liet het nutsbedrijf weten dat de stroom ‘de komende uren mogelijk uit zou kunnen vallen’ als er vanwege het capaciteitstekort zou moeten worden geschakeld. Daardoor zou steeds een deel van het eiland geen elektriciteit hebben. Dat is uiteindelijk niet nodig geweest dankzij de wind. ,,De windmolens hebben fors bijgedragen en gezorgd dat er voldoende capaciteit was”, zegt Jonis.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra