33 C
Willemstad
• donderdag 11 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

AntilliaansDagblad | Delegatie Eerste Kamer op Bonaire

Kralendijk – Nuttig en aangenaam, zo vat gezaghebber Edison Rijna het werkbezoek van een delegatie van de Eerste Kamer samen.

werkbezoek,,Het is goed elkaar in persoon te zien, te spreken en vooral naar elkaar te luisteren. Dan kun je toch wat dieper op zaken ingaan. Hoewel het bezoek vanwege het drukke reisschema kort was, ben ik ervan overtuigd dat het voor beide zijden informatief was”, aldus Rijna.

Na aankomst op Flamingo Airport stond er woensdag in het Courtyard by Mariott een lunch met het bestuurscollege (BC) op het programma. Daarna splitste de delegatie zich in twee groepen. De ene ging met burgers, ondernemers en ambtenaren in gesprek over de kwaliteit van de lokale overheid, zowel in bestuurlijke als uitvoerende zin. De andere groep had armoede als thema.

,,De openhartigheid waarmee standpunten naar voren zijn gebracht, werd door alle betrokkenen zeer gewaardeerd. Wij voelen ons niet altijd gehoord in Den Haag. Daarom zijn dit soort bezoeken nuttig want die bieden ons de kans aandacht te vragen voor problemen die in onze samenleving spelen en die we alleen kunnen oplossen met medewerking van en in dialoog met Den Haag”, aldus Rijna na afloop.

Toch verliep het bezoek niet helemaal gladjes. De geplande vergadering met de commissie van de eilandsraad kon niet doorgaan omdat de coalitieleden van MPB en UPB zich hadden afgemeld. Volgens Clark Abraham (PDB) omdat de vergadering als openbaar was opgeroepen. Elvis Tin Asjoe (MPB) bevestigt dit maar komt vervolgens wel met een uitleg.

,,Meestal wordt er door de gezaghebber een bijeenkomst gepland met een delegatie en nu is door de voorzitter van de betreffende commissie, Clark Abraham, een openbare commissievergadering opgeroepen. Dat is anders dan normaal, maar daar konden we in eerste instantie mee leven”, aldus Tjin Asjoe. Totdat tijdens een bijeenkomst van de fractievoorzitters (het presidium) bleek dat er vooraf geen overleg was geweest, ook niet met de voorzitter van de Nederlandse delegatie.

,,Toen heeft het presidium besloten dat de vergadering moest worden gecanceld waarna de gezaghebber op zijn beurt een bijeenkomst kon plannen. Maar Abraham weigerde dit en toen hebben de aanwezige fractievoorzitters besloten om af te zeggen voor de vergadering.”

De delegatie begon het werkbezoek op 25 februari op Sint Maarten waarna zij Saba en Sint Eustatius bezocht om vervolgens door te reizen naar Bonaire. Gisterochtend vertrok de groep naar Curaçao. Het werkbezoek eindigt zaterdag op Aruba.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra