28.1 C
Willemstad
• donderdag 11 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

AntilliaansDagblad | Curaçao drie dagen in spotlight

Wereldexpositie in Dubai

Willemstad – Curaçao is tijdens de Wereldexpositie in Dubai drie dagen vertegenwoordigd in het paviljoen van Nederland. Potentiële investeerders kunnen dan in gesprek met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de overheid.

De twee dagen voorafgaand aan de ‘Curaçao Week’ op de expo hebben deelnemers van de handelsmissie ‘Curaçao meets the Middle East’ ook toegang tot de sessies van het Global Business Forum in Dubai. Eerder werd al bekend dat een delegatie van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO), onder leiding van MEO-minister Ruisandro Cijntje (PNP), naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) afreist. Cijntje wordt vergezeld door zeventien bedrijven en organisaties. Ook premier Gilmar Pisas (MFK) en twee medewerkers zijn zondag naar Dubai vertrokken.

MEO-directeur Vanessa Toré (Foreign Economic Cooperation) is deze week al in Dubai om deel te nemen aan de Nederlandse handelsmissie van 21 tot en met 24 maart.

De Curaçaose missie is gepland van 22 tot en met 31 maart. Bedrijven en organisaties konden zich tot en met 30 november 2021 registreren. Volgens de folder met informatie over de trip naar de VAE is de ‘Curaçao Week’ in het Nederlandse paviljoen op de expo geprogrammeerd op 27, 28 en 29 maart. Die dagen staan ook individuele ontmoetingen gepland met potentiële investeerders of handelspartners.

Op 25 en 26 maart is het Global Business Forum. Deelnemers aan de handelsmissie hebben van 24 tot en met 29 maart toegang tot de Wereldexpositie die helemaal in het teken staat van ‘baanbrekende innovaties, revolutionaire initiatieven en geestverruimende technologieën’ als nieuwe oplossingen voor de grootste uitdagingen van deze tijd. De trip zou worden afgesloten met een stadstour, maar dat alles is dan nog onder voorbehoud.

Uit de folder blijkt dat deelname aan de handelsmissie 5.750 dollar kost. Dat bedrag moest bij inschrijving worden overgemaakt aan HMS Curaçao. Tickets en hotelovernachtingen vallen buiten die prijs en betalen deelnemers zelf direct aan de luchtvaartmaatschappij en het hotel.

De Expo 2020 Dubai moest vanwege de Covid-19-epidemie worden uitgesteld, maar werd onder dezelfde naam geopend op 1 oktober 2021 en is er tot 31 maart. De verwachting is dat het evenement twintig miljoen bezoekers zal trekken uit meer dan 190 landen. MEO ziet kansen voor het Curaçaose bedrijfsleven, maar ook voor de overheid.

Bedrijven kunnen bijvoorbeeld profiteren van de ontwikkelingen in de VAE op het gebied van artificial intelligence, big data analysis, blokchain en ‘quantum computing and encryption’. Maar mogelijk kunnen er ook overeenkomsten worden afgesloten in de vorm van ‘public private partnerschip’ wat betreft de visie van Dubai voor een Smart City.

Ook in de gezondheidszorg en onderwijs maken de VAE stappen door gebruik te maken van de nieuwste inzichten in IT-technologie. Het land streeft ernaar zich ontwikkelen tot hub in de biowetenschappen en wil graag samenwerken op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Daarnaast zijn er mogelijkheden op het gebied van duurzame energie, water en voedselveiligheid.

,,De VAE werken aan een duurzame toekomst en beperkt haar afhankelijkheid van de grote olie- en gasreserves van het land en wil de eigen voedselproductie verhogen”, aldus de folder. De delegatie van de Curaçaose overheid zou tijdens de handelsmissie oog moeten hebben voor slimme oplossingen en ontwikkelingen op het gebied van ict, gezien het streven om in 2025 papiervrij te werken.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

6 reacties

 1. Artificial intelligence, big data analysis, blokchain en ‘quantum computing and encryption’.
  ‘public private partnerschip’ wat betreft de visie van Dubai voor een Smart City. Een smart city is niet smart maar is pure control en onderdrukking.
  Gezondheidszorg en onderwijs nieuwste inzichten in IT-technologie. hub in de biowetenschappen samenwerken op het gebied van onderzoek en ontwikkeling.
  Duurzame energie, water en voedselveiligheid.
  En dan komt Pik Pisas langs…. En zegt Curaçao.

  Dit hele Dubai verhaal is een subsidie project van Arabieren die nu nog iets zijn met veel geld en olie en gas. Maar die zien de bui ook al hangen. Dubai is het mooiste en grootste verliesgevende project ter wereld. Maar ja olie centen zat.

  Curaçao heeft niks en kan niks. Geen geld niks, wel hele mooie stranden maar ja een mentaliteit van niks en een afval dump in het midden..
  De grootste afval dump in de Caraïben.
  Curaçao moet die raffinaderij ruimen. Ruim die troep op.
  En wat doen aan de mentaliteit.
  Die moet zich op toeristen beurzen richten en op houden met grootheids waanzin.

 2. In 1990 was er al spraken dat er een ‘paper-less office’ moest komen. Dat is er nog steeds niet.

  Wellicht niet helemaal maar de overheid is wel meer digitaal gaan werken. Vroeger had men nog gebouwen vol met grote archiefkasten met alle informatie.
  Veel van deze informatie is ooit nog bij een vuilnisbak terug gevonden (Met veel informatie over nog in dienst zijnde ambtenaren). Ook waren er geboorte aktes verdwenen die niet digitaal waren opgeslagen wat weer voor problemen veroorzaakte van kinderen van YDK die niet konden bewijzen dat ze recht op verblijf hier hadden.

 3. “De delegatie van de Curaçaose overheid zou tijdens de handelsmissie oog moeten hebben voor slimme oplossingen en ontwikkelingen op het gebied van ict, gezien het streven om in 2025 papiervrij te werken.”

  Ik plas in mijn broek bij het lezen van deze zin……

  ‘Druk u het formulier af, vul het in en onderteken het. Daarna kunt u het op de post doen of inscannen en mailen. Wij zullen het ingevulde en ondertekende formulier dan in ons systeem opslaan en verder verwerken. ‘
  Dank u voor het contacten van de Gobiernu…. (deze laatste zin heb ik erbij verzonnen)

  Alle gekheid op een stokje. In 1990 was er al spraken dat er een ‘paper-less office’ moest komen. Dat is er nog steeds niet.

  Snelle winst: Doe iets aan die eindeloze wachttijden, onbereikbaarheid (horn erop gooien of de telefoon niet aannemen)

 4. Ha, ha, de AD heeft een mooi promotie verhaaltje in elkaar gerommeld waardoor het zinvol lijkt dat er veel geld uitgegeven wordt om deze Expo te bezoeken.
  Ben benieuwd hoe groot de lijst wordt die ze gaan publiceren over het aantal “overeenkomsten “.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra