26 C
Willemstad
• maandag 8 augustus 2022

Laatste reacties

AntilliaansDagblad | Beach Resort bij Santa Barbara

Het Sandals Resort is een vijf sterren all-inclusive hotel dat alleen bestemd is voor volwassenen.

Willemstad – De van oorsprong Jamaicaanse hotelketen Sandals Resort dat het Santa Barbarahotel in december 2020 overnam, gaat per 1 december 2021 in het gebied ook een Beach Resort bouwen.

Dat heeft de demissionaire minister van Economische Ontwikkeling (MEO), Steven Martina (MAN) gisteren in de Staten verteld. Hij geeft ook aan dat het Curaçaose hotel officieel ‘Sandals Curaçao at Santa Barbara’ gaat heten en dat Curaçao hier internationaal nog duidelijker mee op de kaart wordt gezet.

Het Sandals Resort is volgens Martina een vijf sterren all-inclusive hotel dat alleen bestemd is voor volwassenen. Daar wordt gestart met 800 medewerkers en dat kan uitgroeien tot 1.200.

,,De tweede fase is het Beach Resort voor families. Er is genoeg ruimte op het terrein om te bouwen. Ook dit levert weer werkgelegenheid op”, aldus de bewindsman.

Directeur van de Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata), Maria-Helena Seferina-Rojas stelt over Sandals: ,,De transitie heeft een klein beetje vertraging opgelopen door de recente lockdown, maar nu verwachten ze dat het wel spoedig afgerond kan worden, zodat ze met renovaties kunnen starten. De verwachting is nog steeds dat Sandals Curaçao begin 2022 zijn deuren kan openen.”
Bij de overname kondigde de nieuwe eigenaar aan in het eerste jaar meer dan 40 miljoen dollar te investeren. Sandals Curaçao wordt het zestiende luxe resort van de hotelketen en Curaçao is het tiende Caribische eiland waar het hotel komt te staan.

De hotelketen is volgens Roald Smeets, indertijd de directeur van het Santa Barbarahotel, in staat meer Noord-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen naar Curaçao te brengen. Sandals Curaçao beschikt over 350 luxe kamers en suites die tien jaar na de opening als Hyatt Regency nu eerst gerenoveerd worden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra