30 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

AntilliaansDagblad | Al 55.000 gevaccineerd

Daling besmettingen houdt aan; vier nieuwe doden in weekend | Persbureau Curacao

Willemstad – Tegen het einde van de middag hadden zich op Curaçao gisteren ruim 55.000 personen laten vaccineren tegen het coronavirus.

De regering is de gemeenschap dankbaar dat er zo massaal wordt gereageerd op de vaccinatiecampagne en doet onderwijl een beroep op de bevolking om het besluit te respecteren van de personen die zich niet willen laten inenten.

Vrijdagochtend stond de teller van het aantal personen dat zich met het Pfizer- of Moderna-vaccin tegen het coronavirus had laten inenten nog op 47.915, maar dankzij de registraties via de website www.bakuna.cw en de walk-in die sinds afgelopen weekeinde mogelijk is bij Sentro Deportivo Kòrsou (SDK) en World Trade Center (WTC) – en waar de gemeenschap massaal op heeft gereageerd – stond de teller gisterochtend om 10.00 uur op 54.354 en oversteeg deze later op de dag de 55.000.

Om welk percentage van de bevolking van 18 jaar en ouder dat zich nu heeft laten inenten het precies gaat, blijft vooralsnog onduidelijk. Volgens de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft Curaçao per 1 januari 2020 een bevolking van 156.223 personen en zijn 123.260 personen 18 jaar of ouder.

Maar, zo legt een lid van het vaccinatieteam uit tegenover het Antilliaans Dagblad: het is onmogelijk precies aan te geven om wat voor percentage het gaat omdat ook ongedocumenteerden in het totaalaantal zijn opgenomen. Over het aantal ongedocumenteerden op Curaçao heeft het CBS geen informatie. ,,We hebben alleen cijfers van de personen die bij Kranshi staan ingeschreven”, aldus het CBS.

Ondertussen lijkt de daling in het aantal actieve besmettingen aan te houden. In het afgelopen weekeinde werden 114 nieuwe bevestigde besmettingen geregistreerd; 68 op zaterdag en 46 op zondag. Met 764 herstelde personen op zaterdag en 266 op zondag, stond het totaalaantal actieve gevallen gisteravond op 2.516.

Het aantal fatale coronaslachtoffers is daarentegen blijven groeien; zaterdag overleden drie personen aan de gevolgen van het virus en gisteren één. De overledenen waren allemaal in het Curaçao Medical Center (CMC) opgenomen. De teller van het aantal personen dat sinds maart 2020 aan het virus is bezweken staat nu op 89.

Momenteel liggen er nog 95 personen met Covid-19 in het ziekenhuis, van wie 35 op de intensive-careafdeling. Daarnaast liggen er nog steeds 9 patiënten uit Curaçao op de ic van het Horacio Oduber Hospitaal op Aruba.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Volgens AD lijkt het aantal besmettingen te dalen omdat ze zaterdag 68 en zondag 46 gevallen zijn geregistreerd. Blijkbaar is het AD ontgaan dat in het weekend minder getest wordt.

    Het valt op dat alle doden in het CMC opgenomen waren. Het doet toch denken dat de patiënten daar met paracetamol worden behandeld.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra